Ljubljana, 6. julij 2018 - SPAR Slovenija se trudi storiti vse za lepši jutri in z akcijo Zavrzimo slabe navade pripomoči k zmanjševanju količine zavržene hrane ter usvajanju novih, boljših navad. Že od leta 2014 sodelujejo z Zvezo Lions klubov Distrikt 129 – Slovenija in z akcijo Donirana hrana skrbijo, da vsa neprodana, a za uživanje varna hrana iz njihovih trgovin pride do tistih, ki jo najbolj potrebujejo. Da bo v prihodnosti ta proces tekel še lažje in hitreje, so v Sparu »Lionsom« donirali kar 10 hladilnikov in dodali 35 steklenih posod za shranjevanje Jamie Oliver.

Vsak večer Sparovi delavci pripravijo hrano, ki je ostala neprodana (vse od zelenjave in sadja do tople hrane), prostovoljci iz Lions klubov pa jo prevzamejo. Hrano čez noč shranijo v skladišču, takoj naslednji dan pa jo predajo prejemnikom, ki so do nje upravičeni. Da je vsa hrana shranjena po standardih HACCP, pa mora biti seveda ustrezno zapakirana in hlajena. Na tem mestu so ključno pobudo prevzeli v Sparu Slovenija in kar desetim enotam »Lionsov« podarili hladilnike, zraven pa pristavili še 35 1,5-litrskih steklenih posod za shranjevanje Jamie Oliver. Tako so lepši jutri zagotovili še več upravičencem, ki bodo zaradi novih hladilnikov in posod za shranjevanje do donirane hrane prišli še prej.

Skupaj dobro delimo med vse!

Hladilnike so prejeli: OZ RKS iz Trbovelj, OZ RKS iz Hrastnika, OZ RKS iz Dravograda, Javna razdelilnica hrane iz Slovenj Gradca, OZ RKS iz Raven na Koroškem, Društvo za pomoč in samopomoč želva Eureka iz Žalca, Društvo ARS Vita – razdelilnica s Ptuja, OZ RKS iz Izole, OZ RKS iz Kopra ter JZ SOCIO iz Celja.

Zavrzite slabe navade tudi vi! Praktični nasveti za manj zavržene hrane, recepti in priporočljivi roki za shranjevanje svežih izdelkov vas čakajo na www.zavrzimo-slabe-navade.si.


Nazaj