»Sanje, ki privrejo iz blaznosti, v katero nas pahne groza ob zavesti, da je konec naših navideznih gotovosti, so silovite. Kar rjovijo iz njenih slik in jih preplavljajo s svetlobo. Krik sreče se pretvori v barvo. Ljubezen do življenja diha iz vsakega dela posebej in predstavlja najlepše in najgloblje sporočilo, ki ga lahko in mora posredovati umetnik.«

To so besede, s katerimi priznani italijanski umetniški kritik prof. Antonio Maria Pivetta miselno zaobjema ustvarjalnost, ki jo Eminjana Emi Peršič predstavlja na razstavi z naslovom “Notranja preobrazba”, v prostorih igralniško-zabaviščnega centra Park v Novi Gorici.

Odprtju razstave s 25 umetniškimi deli, ki jih bo gostom predstavil prav Antonio Maria Pivetta, bo prisostvoval tudi slovenski umetnik Miro Peršolja, slikar, kipar in restavrator ter mentor Eminjane Peršič, ki bo v času letošnje svetovne razstave Expo v Milanu deloval v vlogi povezovalnega člena med italijanskimi in kitajskimi umetniki.

Za možnost celovitejše napovedi razstave prilagamo tudi priložnostno zloženko (v priponki) ter vas vljudno vabimo k udeležbi na dogodku ob odprtju razstave, ki bo v petek, 27. februarja 2015, ob 19. uri, v centru Park (Delpinova 5), v Novi Gorici. Razstava bo na ogled vse do 13. marca 2015.


Nazaj