Danes, 21.3.2020, se beleži poseben dan, svetovni dan poezije. Najstarejša literarno-umetniška zvrst skupaj s prvim pomladnim dnevom praznuje svoj dan. V času, ko se je družbeno življenje ustavilo in ko je jutrišnji dan še bolj negotov kot današnji, je čas, da oživijo tiste literarne oblike, ki so preživele že marsikatero spremembo ali epidemijo ali izredno stanje.

Društvo slovenskih pisateljev in njegove članice in člani bodo danes, na ta posebni dan v posebnih razmerah, ne glede na vse postavili v ospredje poezijo. Na Facebook profilu Društva slovenskih pisateljev se bo gnetlo od pesmi, od poetičnih videjev in verzov. Veseli bomo, če bomo danes skupaj združili moči in prepustili na oder življenja poezijo, da se nas dotakne tam, kjer smo najbolj šibki. Vabimo vas, da nas spremljate na Facebooku in nam z deljenjem objav pomagate obeležiti ta poseben dan.

»Mar ni poezija najmanj bizarno sporočilo o tem svetu in o nas samih – da ga ne razumemo, da ga niti ni treba razumeti. Vedeti je treba, da je sam po sebi pravzaprav samo poezija. Z enim samim ugovorom, celo krikom in svarilom in obtožbo – ne uničujte vendar življenja ljudi in ne ponižujte jih in ne pobijajte jih. Oni so del poezije in nas samih.”

Iz poslanice predsednika DSP, Dušana Merca


Nazaj