Nova Gorica, 30. 9. 2020 - V sklopu vseslovenske akcije Teden otroka Kulturni dom Nova Gorica tudi letos podarja zanimive likovne, filmske in glasbene aktivnosti goriškim otrokom in mladini. Tokrat bodo med 5. in 9. oktobrom v Mestni galeriji Nova Gorica potekale likovne ustvarjalnice z Anjo Kranjc, v sredo, 7. oktobra, bo v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica glasbeno-lutkovna predstava Škrat iz opere, v četrtek, 8. in petek, 9. oktobra pa bo v mali dvorani mladinski film Črte v pesku.

Tudi v letošnjem Tednu otroka, med 5. in 9. oktobrom, bomo v Kulturnem domu Nova Gorica poskrbeli za darilo otrokom Goriške. Mestna galerija Nova Gorica ob tej priložnosti vabi na otroške likovne ustvarjalnice, ki jih bo vodila umetnica Anja Kranjc. Na tokratnih delavnicah bomo z otroki raziskovali svet avstralskih domorodcev. Ustvarili bomo pisane slike iz zemeljskih toplih barv, ki jih lahko občudujemo tudi pri nas v naravi jeseni. Delavnica je zaključena za šole, termin pa morajo šole rezervirati preko e-naslova.

V sredo, 7. oktobra, ob 10. uri bomo v sodelovanju z zavodom Teater Za Vse v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica izpeljali glasbeno-lutkovno predstavo Škrat iz opere, ki je nastala z namenom otrokom približati nekaj pojmov o operi. Učimo se namreč lahko tudi na zabaven način. In tudi opera je lahko zabavna in lepa. Operni škrat ter nagajiva in neumna operna miška nas bosta z glasbenikom – čelistom ljubljanske Opere popeljala v čarobni svet operne glasbe. Predstavili bomo odlomke iz opere Carmen, povezane v celotno zgodbo o ciganki Carmen, njenem Joseju ter toreadorju Escamilu. Predstava, ki je zaključena za šole, je razprodana.

V četrtek, 8. in petek, 9. oktobra pa v naši mali dvorani podarjamo dve projekciji mladinskega filma Črte v pesku. Belgijski filmski ustvarjalec Francis Alÿs zadnjih dvajset let pripravlja številne projekte v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi po vsem svetu. Z otroki iz iranske gorske vasice blizu Mosula je tokrat uprizoril stoletje iraške zgodovine, od tajnega sporazuma iz leta 1916 do obdobja terorja, ki ga je leta 2016 vzpostavila Islamska država. Otroci v filmski pripovedi zasedejo zgodovinske vloge in s skromnimi rekviziti pričarajo zgodbo o zgodovini, s spoznavanjem preteklosti pa začenjajo lažje razumeti lastno sedanjost. Projekcija je zaključena za 9. razred in srednje šole, termin pa je potrebno rezervirati preko e-naslova.

Z izjemo glasbeno-lutkovne predstave, ki je že razprodana, se prijave za film in likovne ustvarjalnice zbirajo preko e-naslova.

Vabljeni!


Nazaj