Beograd, 3. 12. 20119 - Krovna srbska pisateljska organizacija UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE  (Združenje književnikov Srbije) je v svoje vrste povabila in sprejela  Teodorja Lorenčiča, slovenskega književnika v eksilu, in mu podelila status srbskega književnika. Kot strokovnjak za PR, strateško in krizno komunikacijo bo Lorenčič v okviru združenja deloval v pravkar ustanovljeni Komisiji za marketing.

"To je velika čast in globoko sem hvaležen srbskim kolegom za povabilo v svoje vrste. Ponosen sem na ta status in prejeto čast, saj se s tem vpisujem v izjemno bogato tisočletno tradicijo srbske književnosti," je ob tej priložnosti izjavil Teodor Lorenčič, ki od marca 2018 piše izključno v srbskem jeziku.

Po izidu svoje prve pesniške zbirke napisane v srbskem jeziku NEKE DRUGE PESME (Neke druge pesmi) in predstavitvi na letošnjem 64. Mednarodnem beograjskem sejmu knjig, zdaj v Srbiji z velikim zanimanjem pričakujejo izid prevoda njegovega romana ANONIMNI (2017), ki je v Sloveniji že več kot leto dni razprodan. Roman bo izšel v januarju 2020. V prihodnjem letu pa bosta izšli še dve njegovi zbirki pesmi: LUTANJA (Tavanja) in ANTILUTANJA (Antitavanja).

Sicer pa Teodor Lorenčič, ki večino svojega  časa preživlja v Beogradu, piše nadaljevanje romana ANONIMNI z naslovom AZIL V BEOGRADU. Gre za drugi del trilogije BRUTALNA TRILOGIJA, ki se bo zaključila z zgodovinsko-meditativnim romanom PRIČEVALEC REKE.

Foto: Matjaž Wenzel


Nazaj