Tania Mendillo v slovenskem prostoru velja za uveljavljeno fotografinjo, katero znova in znova navdihuje človek. Tania je pred 25 leti stopila v svet mode in znanih in se kot stilistka in vizažistka leta in leta uspešno uveljavljala doma in na tujem.

Zase pravi, da je bila vedno ob pravem času na pravem mestu, in to z vrečo poguma, kar ji je v seštevku omogočilo delo s številnimi fotografi, glasbeniki, režiserji in umetniki vseh vrst. Tudi ko je pred šestimi leti padla odločitev, da se poglobi v svet fotografije, so bile le-te prvotno zastavljene iz področja mode. Tanio danes na prvem mestu očara gledališki oder in v prav poseben užitek ji je delati z vsemi najpomembnejšimi akterji gledališča. Nedavno jo je tako navdušilo sodelovanje z režiserjem Alenom Jelenom v okviru predstave »Vsakih sedem valov«.

Sicer umetnico zanimajo vse vrste portretiranja; od individualnih fotosession-ov za »navadne smrtnike«, ki želijo z njenimi fotografijami postati nesmrtni, do ustvarjanja predstavitvenih fotografij za različne umetnike. Tania Mendillo je nedolgo tega oživila tudi svoj ”Art Share” koncept, ki izhaja iz ideje, da je umetnost namenjena ljudem in da brez gledalca živi le na pol. Prav zato svoja dela včasih raje podari znanim in manj znanim obrazom, kakor da jih kopiči v zaprtih prostorih. Podari, vendar ne tako, da jih razvrednoti, temveč dodatno oplemeniti.

Tania Mendillo se bo domači publiki jutri predstavila na večernem dogodku ArtFusion na Mesecu oblikovanja, kjer si lahko njeno delo tudi pobližje ogledate. Osrednji del razstavljenih del je po besedah fotografinje  nastal v preteklem letu kot odraz nenehnega turbolentnega razvijanja. Obiskovalci pa si bodo ob enem lahko sprehodili tudi skozi cikel portretov, v sklopu katerega se pod naslovom »Odkrito sramežljivo« poglablja v vloge igralcev, ki so jim več ali manj pisane na kožo.

Med portretiranci ujememo Vesno Pernarčič, Buruta Veselka, Miho Rodmana, Sašo Pavlin Stošič in številne druge. Na premierni ArtFusion in Mesec oblikovanja sicer Tania gleda kot zelo dobrodošlo sodobno organizacijo, ki na evropskem nivoju ponuja možnost različnim ustvarjalcem predstavitve, povezave in navdiha. Na dogodku se bodo sicer poleg Tanie predstavili tudi Ramon, RudolF Gas, Tanja Devi, DJ PaSCa in številni drugi ustvarjalci trendi večera, ki se bo v Ljubljani pričel ob 20. uri.

www.mesecoblikovanja.com