14. 1. 2015 – Ljubljana. V ponedeljek, 12. 1. 2015, se je v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana v produkciji zavoda Maska zgodila premiera predstave z naslovom Made With Love (Delo iz ljubezni) avtorice, performerke in umetnice Teje Reba. V predstavi so nastopili še Loup Abramovici in njeni hčerki Ava in Bela. Scenska podoba je nastala po zamisli Mete Grgurevič in Jaše, svetlobo je oblikoval tehnični vodja predstave Igor Remeta. Za zvočno podobo in avtorsko glasbo je poskrbel Eduardo Raon, za dramaturgijo pa Suzana Koncut.

Premiera in prva ponovitev, ki je bila 13. 1. 2015, sta napolnili dvorano Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana; veliko obiskovalcev, ljubiteljev in poznavalcev sodobnega gledališča pa je prisluhnilo tudi pogovoru, ki je sledil ponovitvi predstave in ga je povezovala dramaturginja Suzana Koncut. Gostji pogovora, dr. Majda Hrženjak (ki deluje kot višja znanstvena sodelavka, raziskovalka, koordinatorica in vodja nacionalnih in mednarodnih projektov na Mirovnem inštitutu) ter dr. Renata Šribar (raziskovalka na področju sociologije, kulturne in socialne antropologije ter docentka za antropologijo), sta skozi dialog osvetlili tiste prizore iz predstave, ki se dotikajo vprašanj in pomena spolne delitve dela ter zakoreninjenosti spolnih vlog znotraj sodobne družine. Izpostavili sta tudi probleme skrbstvenega dela: kako ga vrednotiti ter zakaj bi morala biti skrb za drugega definirana znotraj javne in ne zasebne sfere dela.

Naslednje ponovitve predstave bodo predvidoma v mesecu aprilu. Sledili jim bodo vodeni pogovori z različnimi strokovnjaki, ki bodo razpravljali o temah, ki jih odpira predstava Made With Love (Delo iz ljubezni).

Foto: Miha Fras