»V Cityparku lepšamo dni in veseli smo, da je tako tudi za praznike. Posebej ganjeni smo ob tem, da smo nasmehe na obraze priklicali otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jim starši morda ne morejo uresničiti želja, zato pa smo jim na pomoč z našo tradicionalno akcijo »Lepo je dobiti, še lepše podariti« priskočili mi,« je včeraj ob predaji daril Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje povedala Klavdija Miklavžin Javornik, vodja marketinga v Cityparku.

Akcijo »Lepo je dobiti, še lepše podariti« največje in najsodobnejše slovensko nakupovalno središče izvaja že več let in hvaležni so vsem obiskovalcem, ki so otrokom pomagali polepšati praznični čas. »Otroci so v Cityparku že ves čas v ospredju naših dobrodelnih aktivnosti. V novem letu 2019 bomo nadaljevali s podobnimi akcijami in dogodki,« je dodal Toni Pugelj, direktor Cityparka.

Otroci iz socialno ogroženih družin so na posebno smrečico želja v Cityparku obesili kartico s svojo novoletno željo, ki jim je starši niso mogli izpolniti. Pri izpolnjevanju želja so pomagali obiskovalci in zaposleni Cityparka, ki so lahko na smrečici želja izbrali enega od okraskov, na katerih so bile napisane želje, nato pa to željo izpolnili v eni izmed več kot 125 trgovin in lokalov. V zahvalo so prejeli posebno Božičkovo priponko in srečne obraze otrok, ki so jim darila še polepšala praznike.

»Opažamo, da se želje z leti spreminjajo. Tudi otroci iz nespodbudnih življenjskih okolij, ki so z družinami vključeni v našo humanitarno bazo,  si namreč želijo enakih daril kot njihovi vrstniki. Predvsem so to pri mlajših sanke in ostali zimski športni pripomočki, predmeti z junaki iz risank in družabne igre. Letos smo v akcijo vključili otroke z vseh koncev Slovenije in skupaj s Cityparkom izpolnili 30 želja. Ob tem nam je najbolj pomembno, da otroci to, kar so si želeli, dobijo doma, zato bomo poskrbeli, da starši darila prejmejo še pred božičem in jih postavijo pod domačo smrečico. S tem želimo otrokom pričaramo topel dom v teh prazničnih dneh,« je ob zaključku tradicionalne dobrodelne akcije in prevzemu daril povedala sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje Tanja Petek.

Včeraj je otroke v Cityparku obiskal tudi Božiček in jih razveselil s pozornostmi, starši pa so se ta čas lahko sprehajali po tradicionalnem božično-novoletnem sejmu, kjer še vedno ponujajo pestro ponudbo daril. Letošnji december je v največjem nakupovalnem središču v Sloveniji še posebej čaroben tudi zaradi velike božične pravljične dežele v nadstropju pred trgovino Sportina. V njej je tudi božičkov foto studio, iz katerega lahko pošljete e-voščilnico svojim prijateljem, in božičkova velika video igralnica, kjer se čas ustavi. Pravljična dežela je vse do konca decembra odprta vsak dan od ponedeljka do sobote med 10. in 19. uro ter v nedeljo med 10. in 16. uro.

Foto: Robert Krumpak