»Pri detektivskem delu moraš vseskozi slediti novim trendom,« pravi detektivka in vodja Detektivsko-varnostne agencije Bernarda Škrabar, ki se je pred kratkim polna novih vtisov vrnila z enega od vodilnih svetovnih sejmov za varnost v nemškem Essnu.

»Ob vsakem obisku sejma, ki jih je čez leto kar nekaj, namreč preverimo trenutne novosti, ki bi lahko pripomogle k dvigu varnosti v podjetjih, s katerimi sodelujemo. Na sejmih so namreč na ogled številne inovacije in najnovejše tehnologije s področja varnosti,« poudarja Škrabarjeva in dodaja, da v njeni agenciji veliko sredstev vlagajo prav v nakup najmodernejše opreme.

Edini v Sloveniji imajo tudi svoj detektivski laboratorij, v katerem hranijo profesionalne fotoaparate, opremo za iskanje prisluškovalnih naprav, naprave za nadziranje in druga testiranja ter še marsikaj drugega. Poleg tega imajo tudi detektivsko intervencijsko ekipo, ki deluje vse dni v letu. Del ene izmed največjih detektivskih agencij pri nas je tudi enota Satja, ki velja za prvo žensko detektivsko agencijo pri nas.

Več informacij

Foto: Barbara Reya