V soboto, 5. septembra, smo v Srečni hiši za otroke novo šolsko leto pozdravili z Dnevom odprtih vrat, s čimer smo se pridružili projektu Dnevi odprtih vrat razvojnega centra Srce Slovenije, vsak mali obiskovalec pa je prejel tudi čudovit zvezek fundacije H.O.P.E., kar pa simbolizira tudi nedavne donacije Srečne hiše za nakup šolskih potrebščin socialno ogroženim šolarjem.

Srečna hiša v Lukovici, ki je svoja vrata odprla novembra lani, aktivno uresničuje svoje poslanstvo usmerjeno v ustvarjanje lokalnega veselja za dosego globalne sreče. Otrokom iz lokalnega okolja zagotavlja prijazen igralni prostor za igro in kakovostno preživljanje prostega časa kakor tudi brezplačno učno pomoč, s potrebščinami in zbiranjem finančnih sredstev zanje pa pomaga tudi šolarjem iz bolj oddaljenih krajev, kot so denimo Piali v Indiji, Nairobi v Keniji in Jugudul v Gvineji Bissau, nedavno pa je poleg šolskih potrebščin za domače otroke ekipa Srečne hiše zbrala tudi nekaj sredstev za nakup živil za nekaj begunskih družin z Bližnjega vzhoda, ki so se v začetku septembra na kratko mudile v Beogradu.   

Poleg donacij šolskih potrebščin socialno ogroženim šolarjem, podeljenih preko domžalskega in mariborskega centra, pa z nakupom Bučkovega mostička na igrišču počitniškega doma v Zambratiji, kjer počitnikujejo otroci preko Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, je Srečna hiša manjšo finančno donacijo namenila tudi fundaciji H.O.P.E., ki prav tako pomaga ne le domačim otrokom, ampak podpira tudi humanitarca Toma Križnarja, za kar pa je v zahvalo prejela čudovite zvezke fundacije H.O.P.E. in jih namenila spet lokalnim otrokom.

Vse to je Srečna hiša tako simbolno počastila z Dnevom odprtih vrat – ta je potekal v okviru projekta Dnevi odprtih vrat razvojnega centra Srce Slovenije - v soboto, 5. septembra, ko je po poletnih počitnicah zopet široko odprla svoja vrata (poleti so se lahko otroci v spremstvu staršev vseeno igrali v njeni igralnici, le zaposlenih v hiši ni bilo), mali obiskovalci pa so se lahko zabavali ob vožnji z gokarti, s Hiškarijo so izdelovali krede v obliki srčkov in dinozavrov, ne nazadnje pa so se z odličnimi učitelji jezikovne šole DUDE seznanili in preizkusili v angleščini še malo drugače – skozi igro! Slednje bomo v Srečni hiši ponovili še prihodnjo soboto, 12. septembra, prav tako ob 18. uri, v hiši pa bomo sicer odslej spet vsak delovni dan med 14. in 19. uro, ko bomo mladim nudili učno pomoč, mlajšim pa igro in ustvarjanje.  

Delovanje Srečne hiše že od njene otvoritve podpirajo tudi številni znani Slovenci, ki so nam sicer pred poletjem priskočili tudi na pomoč pri izvedbi programa prvega poletnega festivalčka Srečne hiše.  Otroci so tako tik pred počitnicami uživali v enkratni družbi znanih glasbenic in uspešnih športnikov, ki jih plemeniti veliko srce, s Tinkaro Kovač – ta nam je obljubila celo, da bo Srečni hiši posvetila svojo naslednjo pesem o soncu - in Urško Majdič na čelu, zavrteli smo se ob harmoniki z ansamblom Skrivnost, festivalček pa smo sklenili s telovadbo z Mitjo Petkovškom in Mojco Rode (več o Poletnem festivalčku).


Nazaj