Lukovica, 10. septembra – September naznanja novo šolsko leto, pa tudi »brihtne« Nasmeškotke, ki so od danes ponovno na voljo v HOFERjevih poslovalnicah. Otroci nova znanja, izkušnje in doživetja pridobivajo v šoli, kot tudi pri izvenšolskih dejavnostih. Slednje so namreč zelo pomembne za razvijanje fizičnih, socialnih, umetniških in drugih spretnosti. Vsi otroci pa žal nimajo možnosti, da bi se lahko udeleževali izvenšolskih aktivnosti, zato bodo sredstva tokratne akcije namenjena za športna, umetniška in druga udejstvovanja otrok v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

»Brihtni« Nasmeškotki za izvenšolske dejavnosti otrok v stiski
Nasmeškotki so čarobni piškotki, ki narišejo nasmeh na obraz tistemu, ki jih podari, tistemu, ki jih dobi, in otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Z »brihtnimi« Nasmeškotki podjetje HOFER nadaljuje znano dobrodelno akcijo. Tokratna misija teh posebnih piškotkov je zagotoviti sredstva za izvenšolske dejavnosti otrok iz projekta Botrstvo in jim omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov.

Pri HOFERju so ob tem dejali: »Veseli smo, da k dobrodelnemu projektu lahko ponovno povabimo tudi naše kupce, ki so izkazali srčno podporo ideji, da je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.«

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pa je ob tem dejala: »Veseli smo in hvaležni podjetju HOFER, ki aktivnosti projekta Botrstvo v Sloveniji podpira že mnogo let ter razume, kako pomembna je podpora otrokom tudi pri uresničevanju njihovih močnih področij. V preteklem šolskem letu smo s plačilom treningov in vadnin, pa tudi opreme za obšolske dejavnosti pomagali skoraj 60 otrokom iz socialno šibkih družin. Ti otroci brez pomoči nimajo možnosti izraziti svojih talentov. Mnogi med njimi pa nimajo le neizmerne želje, da se preizkusijo v svoji najljubši dejavnosti, temveč tudi dosegajo dobre rezultate na tekmovanjih.«

»Brihtni« Nasmeškotki že četrtič za otroke iz projekta Botrstvo
Tokratne »brihtne« Nasmeškotke bodo kupci našli na HOFERjevih policah od 10. septembra 2018 do odprodaje zalog. Omenjena akcija bo tako že četrtič delila nasmehe, skupno pa so HOFERjevi kupci z nakupi lanskoletnih prazničnih in letošnjih velikonočnih ter poletnih Nasmeškotkov za projekt Botrstvo zbrali že več kot 12.000 evrov, ki so bili namenjeni za najnujnejše potrebščine in poletne počitniške dogodivščine otrok.

Nasmeškotek ali nasmeh, ki ga nariše, lahko delite tudi na vseh družbenih omrežjih z oznakama #DelimoNasmehe in #Nasmeskotek. Tudi tokrat k sodelovanju v deljenju nasmehov poziva ambasador Nasmeškotkov, Marko Potrč. Njegov video si lahko ogledate tukaj.

Foto: Jani Ugrin


Nazaj