Spominčica – Alzheimer Slovenija vas vljudno vabi, da se udeležite 10. konference o demenci – ASK 2018, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2018, na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Konferenca bo obeležila 20. obletnico prvega psihogeriatričnega srečanja, ki ga je leta 1998 organiziral dr. Aleš Kogoj. Letošnja tema konference je Demenca – izziv sodobne družbe.

Na mednarodni konferenci ASK 2018 bodo predavali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence, ki bodo predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja. Obravnavali bodo aktualne teme: zgodnja diagnoza, preventiva, dolgotrajna in paliativna oskrbi in podporne tehnologije za ohranjanje samostojnosti oseb z demenco. Pripravili smo tudi posebno sekcijo, kjer bodo osebe z demenco in njihovi svojci spregovorili o svojem soočanju z boleznijo.

Slavnostna gosta konference bosta direktorica Alzheimer's Disease International ga. Paola Barbarino in podpredsednik Alzheimer Europe dr. Charles Cherry. Poseben gost pa bo Tomaž Gržinič, predsednik Slovenske delovne skupine oseb z demenco in član Evropske skupine oseb z demenco. Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

VLJUDNO VABLJENI IN NE POZABITE PRITI!

Pohitite s prijavo! Zgodnja registracija je do 29. junija 2018.