Vsako soboto preko Zoom aplikacije poteka brezplačni krožek pod mentorstvom Nine Kosmač. Dogodek, ki je namenjen ljubiteljem pisane besede, poteka v sklopu Medgeneracijskega centra Bled in Ljudske univerze v Radovljici.

Na prvem srečanju, ki je potekalo včeraj (24. oktober), je bilo govora o Leopardiju, Holderlinu, Puškinu, Lermontovu in seveda Goetheju, po kratki definiciji obdobja evropske in ameriške književnosti v 19 stoletju, ter francoski revoluciji kot prelomnici med pre- romanticizmom in razcvetu romantike. Izbor tega obdobja je bil ROMANTICIZEM zaradi težavnosti današnjega časa in dejstva, da smo bralci bolj seznanjeni s tem obdobjem literarne- zgodovine kot pa s kitajsko literaturo.

Naslednjič bomo brali odlomek iz Tihega Dona avtorja Šolohova in pa dela mentorici ljubljenega Novalisa in Lu Hsina v prevodu Mire Miheličeve. Prijave na krožek zbira Hana Premrl (GSM: 040 284 550). Toplo vabljeni na novo branje, ki bo potekalo v soboto 31.oktobra ob 19 uri, preko spletne povezave (Meeting ID: 854 9235 7440).

Foto: osebni arhiv Nine Kosmač


Nazaj