Na včerajšnji volilni konferenci so člani DeSUS Izola uradno potrdili kandidata za župana občine Izola in liste kandidatk in kandidatov za občinski svet in svete krajevnih skupnosti za prihajajoče lokalne volitve. Kandidata za župana in listo kandidatov za občinski svet je pred tem potrdil tudi Izvršni odbor stranke. DeSUS Izola bo kandidature uradno vložil danes, v petek 12. oktobra.

Članicam in članom stranke se je zahvalil za podporo in zaupanje županski kandidat Danilo Markočič, mag.tur. in poudaril, da gredo na letošnje lokalne volitve v občini Izola samozavestno, saj so priprave stekle že pomladi, hkrati pa bodo volivka in volivcem ponudili konkreten program brez odvečnih posploševanj.

“Program smo zasnovali v treh vsebinskih sklopih, ki so Skrb za blaginjo, Skrb za starejše in Skrb za mlade. Vsebuje osemnajst konkretnih projektov z roki za njihovo izvedbo ali začetek izvajanja. Cilj vseh projektov, ki jih ponujamo volivkam in volivcem občine Izola v programu je izboljšanje kakovosti življenja občank in občanov. V predvolilni kampanji bomo največji poudarek namenili vsebinam, ki bodo dale Izoli ponovni zagon ter jo popeljale nazaj med jadranske gazele. Prepričan sem, da si tudi Izolanke in Izolani želijo drugačnega delovanja pri vodenju občine. Sem človek, ki trdno verjame v dogovarjanje in sklepanje kompromisov, ko so potrebni. Če bom izvoljen za župana, bom poudarjal projektno delovanje ter na podlagi tega sodeloval z vsemi svetniki v občinskem svetu. Izolankam in Izolanom pa lahko obljubimo trdo delo z merljivimi rezultati, katerega edini moto bo skrb za ljudi,” je v svoji zahvali članom DeSUS Izola poudaril Danilo Markočič. 

V primeru izvolitve za župana občine Izola namerava Danilo Markočič že za naslednje proračunsko leto občinskemu svetu predlagati uvajalno fazo participativnega proračuna, pri katerem bodo imeli pri izbiri nekaterih investicijskih projektov v občini glavno besedo občanke in občani, saj si želijo aktivnega sodelovanja občank in občanov pri razvoju občine, kar v zadnjih letih ni bila praksa.

Llista kandidatov DeSUS Izola za občinski svet ima vseh 21 kandidatov. Na njej je devet žensk in dvanajst moških, poimensko pa so na njej naslednje kandidatke in kandidati: Danilo Markočič, Katica Gužič, Vlado Marič, Lilijana Laganis, Ljubo Klanjšček, Flory Banovac, Rok Petravič, Vida Orbanič, Mladen Milovanovič, Marjetka Popovski, Julijan Peruzin, Tina Markovič, Miha Vičič, Slavica Druscovich, Jože Černelič, Ivanka Godec, Sabro Džogović, Fikret Bajramović, Anica Adamič, Robert Mulec in Branko Simonovič.

“Veseli nas, da se je DeSUS Izola v zadnjem času okrepil in pomladil. To zelo jasno kaže tudi naša lista kandidatov za občinski svet. Hkrati pa je to tudi najboljša potreditev dejstva, da smo kot občinski svetniki in svetnica v preteklem mandatu delali dobro in konstruktivno, predvsem pa zastopali interese vseh Izolank in Izolanov. Na letošnjih lokalnih volitvah imamo zaupanja vrednega županskega kandidata ter odlično listo kandidatov za občinski svet in verjamem, da bodo to prepoznali tudi volivke in volivci in nam zaupali svoj glas,” je povedal Vlado Marič, podpredsednik DeSUS Izola in vodja kampanje na letošnjih lokalnih volitvah. 

Na fotografiji: Danilo Markočič predstavlja članicam in članom Desus Izola ključne projekte predvolilnega programa


Nazaj