Vabilo za obisk dveh dogodkov jesenskega sklopa Festivala kraška gmajna, ki na Kras vabita zadnji vikend festivalskega dogajanja.

FESTIVAL KRAŠKA GMAJNA: Jesenska čajanka na Pepinem vrtu
Sobota, 26. 10. 2019, Bunčetova domačija, Dutovlje, ob 17h, brezplačno
Prisedite k čajanki na Pepinih vrtovih in se prepustite zgodbam in spominom s kraških gmajn in z borjačev, ki nam jih bodo pripovedovali člani Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras. Telo in dušo nam bodo pogreli tudi izbrani čaji, pripravljeni iz skrbno nabranih zelišč s kraške gmajne. Udeleženci dogodka bodo prejeli brezplačno knjižico z natisnjenimi zgodbami in spomini. Sodelujoči: TIC Sežana (Zavod ŠTIP), Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras, Krasna hiša – Jadranka Jerina in Daša Čok, ki bo program povezovala. Prijave (zaželene) in informacije: TIC Sežana, tic.sezana@visitkras.info, 05 73 10 128.

FESTIVAL KRAŠKA GMAJNA: Sprehod skozi čas
Nedelja, 27. 10. 2019, Botanični vrt Sežana ob vili Mirasasso, ob 11h, cena: 3 € na osebo
Botanični vrt Sežana ob vili Mirasasso je vrtno-arhitekturna dediščina, ki na Krasu domuje že več kot 170 let. Vrt, grajen v stilu italijanskih meščanskih vrtov, predstavlja pravo nasprotje kraški arhitekturi in kraškim vrtovom, pa vendar skozi neprecenljive arhitekturne prvine odraža nekdanji čas in življenje v njem, ki je skupno tudi času in življenju na Krasu. Zato se bomo tokrat sprehodili v njegovo preteklost ter oživeli tudi tiste zgodbe, ki jih doslej morda ni povedal še nihče.    Dogodek se izvede tudi v primeru slabega vremena. Organizator: KSP d.d. Sežana, upravljavec Botaničnega vrta Sežana Prijave in informacije: do vključno 26. 10. 2019 do 15.00, storitve@ksp-sezana.si, 031 625 093.

www.visitkras.info


Nazaj