V četrtek, 29.  oktobra je Zavod Ypsilon praznoval svojo 6. obletnico delovanja  ter drzna in družbena odgovorana dejanja ponvno nagradil s podelitvijo Ypsilon + nagrade. Osrednja gostja dogodka je bila Nina Šušnjara, znana slovenska modna oblikovalka in lastnica znamke SUSNYARA, častni gost pa Andrej Božič, generalni direktor slovenskega nacionalnega šampiona, Steklarne Hrastnik.

Šesta obletnica Zavoda Ypsilon predstavlja enega najbolj izpostavljenih dogodkov Zavoda Ypsilon. Letošnjega dogodka pod sloganom »širimo meje, postajamo večji« se je udeležilo preko  200 gostov, med drugim člani Zavoda Ypsilon, ki predstavljajo najbolj ambiciozne in perspektivne posameznike generacije Y, poslovni partnerji Zavoda Ypsilon ter vsi prijatelji in prijateljice, podporniki in podpornice Zavoda Ypsilon.

Obletnica je postregla s pestrim in dinamičnim programom. Nina Šušnjara, ki tudi sama širi meje, je navdušila s svojimi kariernimi nasveti, Andrej Božič pa je prisotnim vliv motivacije za nadaljnje delo. Že tradicionalno je Zavod Ypsilon najbolj drzne posameznike in organizacije, ki s svojimi uresničenimi idejami, dejanji in projekti delujejo družbeno odgovorno, premikajo meje in nasploh soustvarjajo svetlejšo prihodnost vseh nas nagradil z Ypsilon +  nagrado za leto 2015. Dejan Roljič, ustanovitelj ABC Acceleratorja je postal genYalec leta, Biostartup pa je prejel nagrado v kategoriji sodelovanYe leta Startaj.si je s svojimi pozitivnimi prispevki postal mediY leta, Young Bled Strategic Forum pa je za uspešno delo  pridobil naziv priYatelj leta. Najbolj prestižno izmed pa predstavlja kategorija DeYanje leta, ki označuje izjemen dosežek v letošnjem letu. Nagrado je za svoje izjemo delo tekom begunske krize prejelo   in humanitarno društvo ADRA. Čudovite nagrade z imenom »Puzzle« je tudi letos oblikovala in podarila Steklarna Hrastnik.

V nadaljevanju je Zavod Ypsilon premierno podelil nazive NaY mentor in NaY mentoriranec   najuspešnejšim mentorskim parom. Nagrade so za izjemne mentorske dosežke prejeli Grega Čufer in Ksenija Špiler Božič, Katja Fašink in Katarina Ratej, Kornelija Antolin in Barbara Bračko, Manja Gatalo in Alja Predan ter  Mila Aldo in Alexandra Pi Bachel. Premierno je Zavod Ypsilon izbral in nagradil tudi »Ypsilonovca leta«. Naziv je pripadel najbolj proaktivnemu, ambicioznemu članu Zavoda Ypsilon, ki s svojimi že vidnimi rezultati širi meje in spreminja svet. Ypsilonovka leta 2015 je postala Lenka Gložančev, filantropinja in strokovnjakinja na področju turizma, ki je že v mladosti prejela naziv najmlajša slovenska pisateljica..

»Letošnja obletnica je bila izjemna. V Zavodu Ypsilon smo ponosni, da imamo v Sloveniji tako veliko uspešnih zgodb in posameznikov, ki vedno znova navdušujejo. O tem pričajo tudi dobitniki letošnjih Ypsilon + nagrad. Veliko je potenciala in veliko je še neizkoriščenih priložnosti. Zlasti ponosna sem, da smo nagradili tudi najbolj prizadevne mentorske pare. Želimo si, da Slovenija postane mentorska država in nestrpno se že veselim tiste obletnice, ko bomo obeležili 10.000 mentorski par v Sloveniji« je o dogodku povedala Anamarija Meglič, direktorica Zavoda Ypsilon.

Piko na i je dogodku dodala Steklarna Hrastnik, korporativni partner Zavoda Ypsilon, ki je posebej za obletnico oblikovala in izdelala 200 kosov najnovejšega izdelka »Puzzle«. Tekom dogodka so gosti sestavili stekleno skulpturo, Steklarna Hrastnik pa bo v maju 2016 z več kot 18.0000 kosi »Puzzle« poskusila osvojiti Guinessov rekord. «Dogodek se je zaključil z neformalnim druženjem ob pogostitvi FerFud-a ter tako praznovanje tudi dobrodelno obarvali. Vsi prispevki, zbrani za FerFud, so namreč namenjeni skladu Botrstvo.

Opis fotografij
1: Osrednja gostja 6. obletnice Zavoda Ypsilon, modna oblikovalka Nina Šušnjara, ki je s vojo znamko SUSNYARA nastopila na New Yorškem tednu mode.
2: Častni gost, g. Andrej Božič, generalni direktor slovenskega nacionalnega šampiona, Steklarne Hrastnik je goste motiviral na poti do uspeha in doseganja ciljev.  
3: Steklarna Hrastnik je za dogodek oblikovala in izdelala 200 posebnih kosov najnovejšega izdelka z imenom »Puzzle«, gosti pa so tekom dogodka sestavili stekleno skulpturo. Steklarna Hrastnik bo prihodnje leto z izdelk »Puzzle« poskušala osvojiti Guinessov rekord.
4: Naziv Ypsilonovka leta, ki simbolizira perspektivnega in ambicioznega pripadnika Y generacijo z vizijo je osvojila članica Lenka Gložančev.
5: Ypsilon + nagrado v najbolj prestižni kategoriji DeYanje leto je za izjemno delo v begunski pripadlo prostovoljcem Humanitarnega društva ADRA.

Nekaj utrinkov iz dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Zavoda Ypsilon. 

Foto: Zavod Ypsilon