“Knjiga me je tako pritegnila, da sem jo prebrala v enem dnevu. Res je zelo zanimiva, polna zapletov in presenečenj, kar mi je branje zelo popestrilo.” / “Prepričljivo branje.” /“Zelo se veselim knjige! Komaj čakam, da jo dobim v roke, da vidim ilustracije, vsebina me je že navdušila. Bravo!!!”

To je le nekaj mnenj o novem mladinskem romanu avtorice Maje Horvat, Želim si postati ptica, ki je bil sicer že prej dostopen v elektronski obliki, sedaj, ko je prešel v fizično, pa je olepšan še z atraktivnimi črno-belimi ilustracijami. Roman je ilustrirala mlada študentka snovanja vizualnih komunikacij in trženja na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Lana Kostanjevec, ki prihaja iz Ptuja. Lana je zasnovala tudi naslovnico knjige.

Maja Horvat je sicer avtorica iz Žalca, ki je do sedaj izdala že dva romana, Usodna modrina 1. in 2. del, ustvarja pa še na številnih drugih področjih. Knjiga je tudi tokrat izšla v majhni založbi Dobri skupaj, ki ima sicer korenine v Hrastniku, vendar je z letošnjim letom prešla pod okrilje podjetja MAJ.universe.

“Po romanu Usodna modrina zdaj že vemo, kaj smemo pričakovati od glavne junakinje, to namreč, kar je Maja sama – burja in hkrati zatišje pred njo. Tako izpovedno je Maja označila junakinjo novega romana Želim si postati ptica, a ne ve, da je s tem predvsem označila sebe kot pisateljico,” je v spremni besedi o knjigi zapisala pisateljica Irena Štusej in tako smo lahko prepričani, da z romanom Želim si postati ptica dobimo še eno zanimivo, edinstveno in prijetno knjigo, ki jo je zagotovo vredno prebrati.

Kratek povzetek vsebine: Danijela je majhna deklica, ki si bolj kot vse drugo želi poleteti in postati ptica, ptice tako postanejo njene prve prijateljice. A vsaka deklica odraste in tudi Danijelo čaka težka pot na cesti do zrelosti, posuta s težavnimi sošolkami, neuslišanimi ljubeznimi, neštetimi vprašanji o sebi in svetu ter z majhnimi dogodivščinami, ki jih po svoje doživlja prav vsak mladostnik. Kar dela Danijelino pot morda malce drugačno od nekaterih, so njeni zvesti prijatelji, pri katerih se pogosto sprašujemo, kje je meja med prijateljstvom in ljubeznijo, ter njena ljubeča družina, katera jo bo vedno pripravljena stisniti v tesni objem, četudi bo včasih samo to tisto, kar ji bodo lahko podarili. Bo Danijela na koncu poletela in kako bo spoznala mejo med prijateljstvom in ljubeznijo, pa bomo lahko izvedeli le, če se bomo z njo podali na to zahtevno, a tako čarobno pot k odraščanju.

Poletimo torej skupaj s pticami in se prepustimo mladostni energiji upanja.