Maribor, 9. jan. 2015 - Filozofska fakulteta UM pripravlja niz kratkih predavanj na področju humanistike in družboslovja. Dogodek FokusFF bo potekal četrtek, 15.1.2015, ob 17:00 v predavalnici 0.1. Z 10-minutnimi atraktivnimi predavanji bodo nastopili nekateri najzanimivejši predavatelji Filozofske fakultete. Predavanja si bo mogoče ogledati tudi na videoposnetkih.

Odprt dostop do znanja in razširitev e-učenja zaseda pomembno mesto tudi na Univerzi v Mariboru, ki je že pred časom kot prva med slovenskimi institucijami podpisala Berlinsko deklaracijo. Omenjen dokument temelji na načelu neomejenega dostopa do znanja, ki nastane v raziskovalnem delu in drugi dejavnosti institucij. Raziskovalna in znanstvena dejavnost, ki pogosto izvira iz konkretnih potreb in težav človeštva, tako lahko znova najde pot do ljudi.

Omenjen izziv smo med prvimi sprejeli na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Z dogodkom FokusFF želimo razširiti zanimiva spoznanja na področju humanistike in družboslovja. Pesto obarvan program skuša razrešiti dileme, razjasniti napačne razlage, spodbuditi željo po raziskovalnem udejstvovanju ter pozivati k razmišljanju, diskusiji in akciji. Inovativne ideje nastajajo dlje časa, vendar pa se lahko zasadijo zelo hitro. Predavanja nekaterih najzanimivejših predavateljev fakultete bodo zato omejena na 10 minut. Vse ideje bodo tudi zapustile vrata predavalnice, saj bo dogodek posnet, predavanja pa objavljena na različnih spletnih mestih.

Z dogodkom FokusFF Filozofska fakulteta resno stopa na pot uresničevanja svoje vizije. Svoja vrata vsej javnosti odpira še širše in vas vabi k odkrivanju in poglabljanju življenjskih, raziskovalnih in znanstvenih resnic znotraj vrat svoje predavalnice ali znotraj vrat vaše zasebnosti.

Informacije o dogodku so objavljene tule.