Vodenje Zveze Rotary klubov Slovenije - RI 1912 za obdobje 2016/2017 je prevzel Jože Zadravec, ki zadnjih 25 let uspešno zaseda vodilna mesta v gospodarstvu ter je eden od ustanoviteljev RC Medvode in njegov prvi predsednik. Na tem pomembnem mestu je zamenjal Martina Šinigoja, specialista interne medicine iz Nove Gorice.

Rotary pričenja z novim projektom »Modro od poklica«
Pod vodstvom novega guvernerja Zveza Rotary klubov Slovenije - RI 1912 začenja z novim projektom za mlado generacijo »Modro do poklica«. Ta povezuje osnovnošolce in srednješolce s člani Rotary klubov po vsej Sloveniji in jim še pred dokončno izbiro študija omogoči praktično spoznavanje izbranega poklica, in sicer iz prve roke pri članih Rotary klubov, ki te poklice dejansko opravljajo. Vzpostavljanje teh začetnih stikov pa lahko za mlade predstavlja tudi prvi korak do bodoče zaposlitve.

Prav zaradi želje po tem, da se otroke že v najmlajših letih čimbolj spodbudi k iskanju in pridobivanju znanja, novi guverner že deset let zapored skupaj z ženo najuspešnejšim osnovnošolcem v občini Medvode podarja tudi knjige in s tem podpira njihovo vedoželjnost.  

Jože Zadravec je eden od ustanoviteljev in prvi predsednik RC Medvode, njegov aktiven član pa ostaja že 15 let. Je imetnik  Paul Harris priznanja, ki ga je dobil za svoje predano delo v veliki Rotary Internarional družini. Od leta 1981 je na vodilnih mestih v gospodarstvu (Cestno podjetje Ljubljana, Slovenijales - Oprema Izola, Avtotehna, d. d., Avtotehna Vis, d. o. o.). Leta 1993 je s partnerji ustanovil prvo podjetje, danes pa je prokurist/generalni direktor podjetja Flamin Holding.

www.rotaryslovenija.org


Nazaj