Ob peti obletnici partnerstva sta adidas in okoljevarstvena organizacija Parley For The Oceans obnovila zavezo k skupnemu boju proti onesnaževanju oceanov s plastiko. S sodelovanjem sta se zaobljubila k revoluciji na področju tekstilne industrije, saj želita z vpeljevanjem okolju prijaznih inovacij v celoti izkoreniniti primarno plastiko v materialih. Ob obletnici sta tudi letos izdala posebno linijo copat adidas Parley UltraBOOST DNA, narejenih iz preje in nitk iz recikliranih oceanskih odpadkov.

Ljubljana, 30. julij 2020 – Sodelovanje med Parleyjem in adidasom, ki je tudi  ustanovni partner Parleyevega inštituta za znanost o materialih za nadomeščanje plastike, je že od leta 2015 zasnovano na treh stebrih: izogibajmo se plastiki, kjer je to mogoče, plastične odpadke iz oceanov reciklirajmo v t. i. »oceansko plastiko«, to plastiko pa ponovno uporabimo z iznajdbo novih materialov. Partnerja v industrijo že od začetka vpeljujeta okolju prijazne inovacije ter spodbujata revolucijo v uporabi materialov, ki bi lahko v celoti nadomestili plastiko. adidas je v zadnjih petih letih iz izdelkov postopoma izločal primarni poliester in se zavezal, da bo do konca leta 2020 v adidasovih izdelkih recikliranega več kot 50 odstotkov vsega poliestra. Postopni a trdni koraki pa bodo vodili do cilja, da do leta 2024 v adidasovih izdelkih ne bo več primarne plastike.

Partnerja sta v sklopu sodelovanja iz pobrane oceanske plastike Parley Ocean Plastic razvila visokozmogljivo prejo Primeblue, iz katere je adidas v zadnjih petih letih izdelal več kot 30 milijonov parov športnih copat. Tudi letos sta ob praznovanju 5. obletnice predstavila prenovljen model tekaških copat adidas Parley UltraBOOST DNA, ki je v celoti izdelan iz reciklirane plastike in preprečuje, da bi približno 11 plastenk končalo v morjih in oceanih. adidas bo od vsakega para, kupljenega med 26. in 29. junijem, prispeval 30 ameriških dolarjev v podporo Parleyju.

Če želite izvedeti več o adidasovi ozaveščevalni kampanji, sledite @adidasrunning na Instagramu, Facebooku in Twitterju z uporabo #adidasParley, #UltraBOOST. Za več informacij obiščite adidas.com/Parley.


Nazaj