Predstava Venera Male Kline, ki bi bila na sporedu CoFestivala, 30. 11. ob 21. uri v Kinu Šiška, je odpovedana. Ob istem času na istem mestu, 30. 11. ob 21.00 v Kinu Šiška, bo tako na sporedu CoFestivala Vstajenje 2.0 Bena Novaka, Elvisa Homana, Boštjana Simona, v produkciji Pekinpah.

V Ljubljano se v svoji 11. izdaji vrača CoFestival. Velja za eno najpomebnejših sodobnoplesnih manifestacij v Sloveniji, ki prinaša mednarodne in domače produkcije, delavnice, razprave, predstavitve, razstave, muziko, filme ...  in predvsem referenčne ter dragocene informacije o sodobnoplesnih praksah. Program skrbno izbira kuratorski kolektiv v sestavi: Dragana Alfirević, Mitja Bravhar, Rok Vevar in Jasmina Založnik.

Letošnji CoFestival 2022 lahko razdelimo na tri tematske sklope. Prvi koreografsko snov obravnava skozi kolektiven ali subjektiven čas (Moritz Ostruschnjak, Michiel Vandevelde, Mateja Rebolj in Magdalena Reiter, Alma Söderberg in Cullberg), drugi telo in življenje motri skozi prizmo virtualne in digitalne krajine (Yuske Taninaka, Aleksandar Georgiev z ekipo, Barbara Matijević in Giuseppe Chico), tretji pa sodobni trenutek pretvarja v poetično podobo, ki se neizogibno izteka v naravo (Věra Ondrašíková s kolektivom).

PROGRAM FESTIVALA

Dnevna vstopnica:
predprodaja: 7 €, na dan: 9 €
Festivalska vstopnica: 30 €

Produkcija: Nomad Dance Academy Slovenija in Center urbane kulture Kino Šiška 

*Pridružujemo si pravico do spremembe programa!