Četrti april je svetovni dan zapuščenih živali, ki ga z dnevom odprtih vrat tradicionalno obeležujemo tudi v Zavetišču Ljubljana. Idealen dan zapuščenih živali bi potekal brez zapuščenih živali in idealno zavetišče bi bilo prazno zavetišče. Ker pa temu (še) ni tako, Zavetišče Ljubljana tudi letos pripravlja Dneve odprtih vrat, na katerih bomo tradicionalno ozaveščali o odgovornosti do vseh živali, še posebej mačk, psov in drugih hišnih ljubljenčkov.

Obiščite nas v soboto, 1. 4. 2023 in nedeljo, 2. 4. 2023. Z veseljem vam bomo predstavili novo zavetišče, naše delo, skrb za zapuščene živali in trud, ki ga vlagamo v iskanje novih, odgovornih domov za zapuščene pse in mačke v Zavetišču Ljubljana. Poudarek dni odprtih vrat bo tudi na cilju Zavetišča Ljubljana, kako postati odgovorna družba do živali in kako biti odgovorni skrbniki naših hišnih živali. Zavetišče Ljubljana je veliko več kot le začasen dom za zapuščene živali. Je središče ozaveščanja za odgovorno lastništvo živali, predvsem pa se trudimo tudi za socializacijo in prevzgojo zapuščenih psov, saj s tem precej izboljšamo možnosti za odhod v nov dom.

Vrata bomo odprli med 10. in 18. uro in vas popeljali po novih prostorih zavetišča ter predstavili naše delo in živali v naši oskrbi. V času odprtih vrat boste lahko tudi posvojili kužka ali muco iz zavetišča.

PROGRAM
ZAČETEK ob 10. uri
10:00 - 17:30 Vodeni ogledi zavetišča, ki bodo potekali v organiziranih skupinah
11:00 - 12:00 Delavnica: Predstavitev opreme za lovljenje prostoživečih mačk
11:00 - 17:00 Delavnica: Odgovorno lastništvo psov (avtobus pes)
11:00 - 17:00 Delavnica: Odgovorno lastništvo mačk(avtobus maček)
11.00 - 17:00 Delavnica: Postani veterinar (veterinarska ambulanta)
14:00 - 15:00 Delavnica: Predstavitev opreme za lovljenje prostoživečih mačk
15:00 - 16:00 Delavnica: Predstavitev psov (prostovoljni sprehajalci zavetišča)
ZAKLJUČEK ob 18. uri

Kratka vsebina delavnic
Na otroški delavnici postani veterinar se bodo obiskovalci lahko vživeli v vlogo veterinarja. Poslušali bodo utripanje srca, pogledali skozi mikroskop v svet majcenih živalic. Delavnici o odgovornem lastništvu bosta potekali na avtobusih, kjer smo pripravili prav poseben kviz za otroke. Najmlajši pa bodo lahko ustvarjali in risali domišljijsko mačko in pripravili strip o odgovornem lastništvu. Obiskovalci pa si bodo lahko tudi ogledali na kakšen način v zavetišču opravljamo odlov prostoživečih mačk.

April pa je tudi čas, ko se ljudje lotimo spomladanskega pospravljanja. Z veseljem bomo sprejeli kakšen praskalnik, rjuhe, brisače in drug tekstil, ki ga doma morda ne potrebujete več.

Vljudno vabljeni!

W: zavetisce-ljubljana.si

Foto: tierwerk