Ko se odločate, kaj podariti svojim strankam, poslovnim partnerjem ali zaposlenim, je pomembno, da izberete darila, ki ne le pokažejo vašo pozornost in skrb, ampak hkrati tudi ustvarijo dober vtis. Kako jih torej izbrati? 

Poslovna darila so enkraten način, da predstavite svoje podjetje, ustvarite pozitiven vtis, hkrati pa razširite prepoznavnost, a le če so izbrana premišljeno.

Izbira darila je lahko namreč pravi izziv, ki zahteva tehten premislek, komu je darilo namenjeno in kaj bi bilo najbolj ustrezno. Ne glede na to, kdo je obdarjenec, je treba najti darilo, ki bo kakovostno, uporabno in po možnosti unikatno.

V nadaljevanju preverite, kakšna poslovna darila bodo pritegnila pozornost vaše ciljne publike.

Pisarniški pripomočki

Eden najboljših načinov, kako ostati v mislih svojih strank, je, da podarite praktična darila, ki bodo vedno v uporabi, pisarniški pripomočki pa so za to idealni.

Pisala so klasični promo material, saj jih uporabljamo vsak dan. Izbirate lahko med različnimi tipi pisal, nanje pa lahko natisnete ali gravirate sporočilo svojega podjetja in tako dosežete veliko ljudi.

Pisarniski material - svincnik z logotipom
Pisarniski material - svincnik z logotipom

Takšna darila so funkcionalna, hkrati pa poskrbijo, da bo uporabnik z vami v mislih vsak dan.

Praktična poslovna darila

Vsi imamo najraje praktična darila, ki jih lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju. Sem spadajo skodelice, obeski za ključe, vžigalniki, dežniki, odsevni trakovi in podobno. Vse lahko personalizirate in nanje natisnete logo podjetja ali pa posebno sporočilo, ki se bo uporabnika še posebej dotaknilo.

Odlično in uporabno poslovno darilo so lahko tudi USB ključki. Na voljo so v različnih stilih in barvah, s čimer lahko zadovoljite vsak okus. S personaliziranim USB ključkom boste zagotovo navdušili in opozorili na kreativnost vašega podjetja. 

Unikatna posovna darila

Vsako darilo ima še večjo vrednost, če je unikatno. Enako velja tudi, ko gre za poslovna darila, čeprav imamo v mislih predvsem promocijo podjetja.

Z mislijo na poslovnega partnerja lahko izberete posebno darilo, ki bo še posebej opozorilo na vaše podjetje, hkrati pa bo pustilo izjemen vtis. V zadnjem času so zelo popularna poslovna darila iz naravnih materialov.

Izberete lahko na primer obesek za ključe iz naravnega lesa, spiralni blok iz bambusa, personaliziran etui za pisala iz recikliranega papirja itd. Izbire je res veliko.

Personalizirana darila

Personalizacija je ključ do ustvarjanja močne povezave s strankami in poslovnimi partnerji.

Razmislite o personaliziranih darilih, kot so:

 • prilagojene nakupovalne vreče,
 • začasni tatu,
 • emajliran lonček primeren za sublimacijski tisk,
 • pahljača,
 • brisača za na plažo,
 • hladilna torba,
 • silikonska zapestnica,
 • osvežilec zraka,
 • senčila za avto,
 • in drugo.
Personalizirana promocijska darila
Personalizirana promocijska darila

Na vse izdelke lahko natisnete svoje sporočilo in tako darilo personalizirate posebej za svoje poslovne partnerje. To ne bo le razkrilo vašega čuta do podrobnosti, ampak tudi ustvarilo edinstveno izkušnjo za tistega, ki mu je unikatno poslovno darilo namenjeno.

Kako izbrati pravo poslovno darilo?

Narediti dober vtis z izbiro poslovnega darila, ni enostavna naloga, saj zahteva kar nekaj premisleka. Spodnje iztočnice vam lahko pomagajo, da boste lažje izbrali:

 • Izvirnost: Če želite, da bo vaše darilo izstopalo med konkurenco, se potrudite in bodite izvirni. Pomislite, kaj bi še posebej lahko pritegnilo pozornost vaše ciljne publike in izberite poslovno darilo, ki bo izstopajoče.
 • Upoštevajte sezono: Seveda ne boste brisače za na plažo podarili za božič. Preden izberete darilo, razmislite, kaj bi bilo najbolj primerno glede na letni čas.
 • Praktičnost: Ne glede na ciljno publiko, največji učinek bo, če boste podarili poslovno darilo, ki bo uporabno. Verjetno ne želite, da ga prejemnik po enem dnevu že vrže v smeti, ampak da ga dnevno uporablja in se tako spomni na vaše podjetje.
 • Proračun: Čeprav ste si zadali, da boste za poslovna darila porabili določen proračun, naj ne bo cena merilo pri izbiri. Podarite darilo, ki bo kvalitetno, uporabno in unikatno.
 • Personalizacija: vsako darilo lahko dodatno personalizirate in s tem izkažete še posebno pozornost.

Poslovna darila so odličen način za krepitev odnosov s strankami, partnerji in zaposlenimi ter hkrati promocijo vaše blagovne znamke. Z izbiro izvirnih in kreativnih daril boste zagotovo izstopali iz množice in ustvarili nepozaben vtis.

Ne glede na to, katero darilo izberete, je ključnega pomena, da je skrbno izbrano. Poskrbite, da vaša promocija izstopa iz množice in ustvari pozitiven vtis, ki bo trajal dolgo časa.

Izberite poslovna darila, ki odražajo vrednote vašega podjetja in osebnost vaše blagovne znamke, in zagotovo bo vaša ciljna publika navdušena.