V sredo, 8. februarja, Tehniški muzej v Bistri ter Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu vabita obiskovalce na brezplačen obisk ter ogled stalnih in občasnih zbirk.

Tehniški muzej v Bistri bo na kulturni praznik odprt med 9. in 17. uro, zadnji vstop pa bo mogoč ob 16. uri. V muzeju obiskovalcem svetujejo, naj se toplo oblečejo, da bo sprehod po grajskih sobanah kar se da prijeten. Prostori z razstavnimi zbirkami namreč niso ogrevani, zaradi česar je muzej pozimi odprt le za predhodno najavljene skupine. Zato v muzeju tudi ob tej priložnosti prosijo obiskovalce, da svoj prihod predhodno najavijo na e-naslov irena.medle@tms.si ali na telefonsko številko 041 526 288. 

Prav tako na praznični dan vabijo v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu, kjer obiskovalce pričakujejo med 10. in 17. uro, zadnji vstop pa bo ob 16. uri. V sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina so pripravili poseben program, v katerega so vključili dejavnosti tako za družine kot tudi za posamezne obiskovalce. V prostorih muzeja bo ves dan delovala izmenjevalnica knjig, kjer si bodo lahko obiskovalci med seboj izmenjali knjige, ki jih bodo prinesli s seboj. Ob 10. in ob 15. uri bodo posebne pozornosti deležne družine z otroki, ki bodo lahko prisluhnili pripovedovalcem zgodb. Kdor pa bi rad sledil poglobljeni razlagi muzejskih zbirk, se lahko ob 11. in ob 16. uri pridruži vodenim ogledom po stalnih zbirkah Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije včeraj, danes, jutri! ter občasni razstavi »Halo! Kje si? 30 let mobilne telefonije v Sloveniji«.