Ulične galerije TAM-TAM so neodvisen projekt TAM-TAM Inštituta, ki obetavnim umetnikom nudijo prostor za predstavitev najširšemu krogu občinstva, mimoidočim pa nenadejan umetniški utrinek, ki preko raznolikih kreativnih vsebin bogati javni prostor in gradi pozitivno percepcijo mestnega plakata. S pomladjo TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z društvom Soteska, Layerjevo hišo in GT22 napoveduje nov cikel razstav, kjer bo v središču umetniškega ustvarjanja skupnost: kako (ponovno) stkati prožno, a hkrati trpežno civilno družbo, javne prostore, ulično življenje in mikroskupnosti.

Galerije v Ljubljani, Mariboru in Kranju vsako leto na ogled postavijo več kot 30 uličnih razstav ter so odličen primer, kako z izdelano vizijo plakatnim panojem na nepričakovani lokaciji vdihniti novo življenje ter v proces povezati ustvarjalce najrazličnejših umetniških praks. 

Ulična galerija TAM-TAM na Vegovi v Ljubljani
V januarju 2023 je društvo Soteska v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavilo poziv za izbor umetniških del, ki bodo predstavljena v prihodnjih mesecih. Razpisna komisija je med prijavljenimi avtorji izbrala Jovanko Đukič, Mašo Pušnik, Tejo Gregorič in Tomija Rihtarja, ki bodo svoja dela predstavili v prvi polovici 2023. Na povabilo kuratorske ekipe pod vodstvom Bora Pungerčiča se bodo do konca avgusta v ulični galeriji zvrstile še razstave Galerije Jakopič in Metoda Blejca, Primoža Zorka ter Svetlobne gverile. Vse do konca aprila bo na ogled razstava latvijske umetnice Agate Lielpētere, Kdo bo hranil mačko, medtem ko naju ni, ki skozi metaforo poudarja pomen skupnosti in vpliv, ki ga ima skupnost na naše možnosti preživetja.

Mergentalerjeva ulična galerija TAM-TAM Inštituta in Layerjeve hiše
Temo skupnosti so v središče umetniškega ustvarjanja postavili tudi v Mergentalerjevi ulični galeriji TAM-TAM Inštituta in Layerjeve hiše. Umetniški projekti se skupnosti dotikajo skozi arhitekturo, ekologijo, literaturo in tekstilno umetnost ter ponujajo načine (ponovnega) vzpostavljanja skupnosti in sodelovanja ter primere dobrih praks. Najnovejša razstava umetnika The Mihe Artnaka – Polutizem, tematizira onesnaževanje kot ideologijo. Razstava se bo odvijala v Layerjevi hiši in Ulični galeriji TAM-TAM v Kranju z on-site postavitvijo umetniških artefaktov na panoje velikega formata. V kranjski ulični galeriji se bodo v letošnjem letu zvrstile še razstave Tomaža Zajelšnika, Bienala tekstilne umetnosti, Foto festa Kranj, MFLUK, Donne Ferrato in Svitlane Ryabishchuk.

Ulična galerija TAM-TAM na Židovski ulici v Mariboru
GT22 je za ulično galerijo v Mariboru razvil cikličen kuratorski princip, po katerem vsak umetnik, ki se samostojno predstavi v tekočem razstavnem letu, izbere poljubnega avtorja ter tako postane kustos razstave v prihajajočem letu. V sezoni 2023/24 bodo razstave kurirali umetniki iz pretekle sezone – Andrej Firm, Dorijan Šiško, Luka Murovec, Goran Turnšek, Borut Popenko, Huxtrl, Sanja Ajdišek, son:DA, Miha Šubic in Miha Horvat. Slednji je tudi avtor aktualne razstave, nastale v kuratorstvu Boštjana Čadeža – Fška, kjer se avtor poigrava z umetno inteligenco. V delu "Dialog #1" je Chat GTP-ju zastavil preprosto vprašanje: "kdo je Miha Horvat?"