Začel se je predpraznični čas, ki je čas za druženje, sproščeno zabavo in obisk kulturnih prireditev. 3. decembra že 22 leto zapored na rojstni dan Franceta Prešerna zaznamujemo Ta veseli dan kulture, ki ga bomo počastili tudi v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih.

Ta veseli dan kulture 2022
Ta veseli dan kulture na pobudo Ministrstva za kulturo praznujemo vse od leta 2000, ko smo obeležili 200 let od rojstva pesnika Franceta Prešerna. V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih se zavedamo, da sta kultura in umetniško izražanje pomemben prispevek h kvaliteti bivanja in izražanja, zato bomo pripravili krajši kulturno-umetniški program v počastitev Prešernovega rojstva.

Letošnji dogodek z naslovom Različnost povezuje bo opomnil na različnost v govorjenih jezikih ter različnost v naših mislih in ob tem opozoril, da različnost povezuje kot glas proti vsem oblikam diskriminacije in nestrpnosti.  V soboto, 3. decembra bo med 15.45 in 16.15. uro pred Prešernovim spomenikom na sporedu program, ki so ga soustvarili gledališčniki in tečajniki glasbenega oddelka skupaj s svojimi mentorji. Program bomo sklenili s povabilom na Čarobni gozd, ki bo tudi tokrat potekal v paviljonu na Kongresnem trgu med 3. in 23. decembrom vsak dan med 17. in 19. uro. (3. 12., 15.45, Prešernov trg)

Čarobni gozd
V Čarobnem gozdu na Kongresnem trgu bomo od 3. do 23. decembra s pestrim programom razveseljevali naše najmlajše in tudi malo starejše otroke. Vabimo vas v paviljon na Kongresnem trgu na znanstvene, slikarske, glasbene in likovne delavnice za otroke. V čarobnem vzdušju pod zvezdnatim nebom bomo vsak dan, med 17. in 19. uro skupaj ustvarjali izdelke, ki nam bodo polepšali praznične dni. Ob petkih, sobotah in nedeljah bomo delavnice popestrili tudi s spremljevalnim programom.

Čarobni gozd bomo otvorili 3. decembra ob 17. uri s predstavo Pri Teji in Jušu v dnevni sobi. Z Jušem in Tejo se bomo po dolgem času pogovarjali o tem, kaj smo počeli v teh letih, ko se nismo družili v paviljonu, spili čaj, pojedli kakšen piškot. Ob glasbeni spremljavi bomo prižgali kresničke in pričeli z ustvarjanjem v Čarobnem gozdu. Izdelali si bomo škratka prijateljčka, ki ga lahko podarimo svojim najbližjim ali z njimi okrasimo svojo sobo. Čarobni gozd je del projekta December v Ljubljani 2022. (3. 12., 17.00, Kongresni trg)

Pionirski dom – Center za kulturo Mladih si pridružuje pravico do spremembe programa.

Več informacij