Na Vodnikovi domačiji Center vas danes, 19. 9., vabimo na pogovor z ilustratorko Ano Zavadlav in likovno urednico Tanjo Komadina, v petek, 22. 9., pa na koncert kantavtorja in novinarja Mateja Kavčiča, ki nastopa pod imenom Črn škrat.

POGOVOR | TOREK, 19. 9., ob 11.00 
V sklopu razstave ilustracij Pokrajine Calvinovih pravljic pripravljamo pogovor o ustvarjalnem procesu ilustratorke in likovne urednice. Kako se ilustratorka loti načrtovanja in ilustriranja tako obsežne zbirke, kot so Calvinove Italijanske pravljice (prev. Gašper Malej; MK, 2022)? Kakšna je sploh vloga likovne urednice pri nastajanju knjige in kako je potekalo sodelovanje med ilustratorko in urednico? O vsem tem in še čem se bo z ilustratorko Ano Zavadlav in likovno urednico Tanjo Komadina pogovarjal Andrej Hočevar. 

KONCERT | PETEK, 22. 9., ob 20.00 
Črn škrat je Matej Kavčič, novinar iz Ljubljane, katerega stalen del življenja je glasba. Zadnja leta pod imenom Črn Škrat nastopa kot kantavtor. Njegovo glasbo kritiki opisujejo kot unikaten avtorski izraz, v katerega Matej preliva lastne izkušnje boja z razrednimi in kulturnimi antagonizmi v družbi. Leta 2020 je izdal tudi svoj prvi album Demo kraclji v l'ajvarju, ki so ga na Radiu Študent uvrstili med 10 najboljših domačih plošč leta. Na koncertu bomo slišali nekaj avtorskih komadov in pa škratovskih interpretacij ljudskih in partizanskih pesmi. Vstopnice so na voljo na Vodnikovi domačiji Center in portalu mojekarte.si.

Koncertni cikel na Vodnikovi domačiji se odvija na majhnem prizorišču in v intimnem vzdušju predstavlja ustvarjalce in ustvarjalke, katerih glasbeni izraz temelji na kakovostnih besedilih oziroma poeziji.