Zima se je ponekod že začela in na cestah bo ob jutrih v trenutnih vremenskih razmerah kmalu lahko zavladala poledica. Ste pripravljeni na mokre in hladne razmere - in še pomembneje, je vaš Volkswagen pripravljen na druge vozne razmere? 

V mokrih jesenskih dneh in ob prihajajočem navalu deževja je vedno potrebno premisliti, ali dobro vidimo na cesto. Dobra vidljivost je odvisna od mnogih stvari, med drugim od sposobnosti vašega vozila, da hitro odrosi vaša vetrobranska stekla, vendar je vredno premisliti tudi o kakovosti obstoječih brisalcev za avto. Metlice brisalcev se lahko hitro uničijo, če niso dovolj dobro izdelane in vas na dolgi rok lahko cenovno pridejo več, kot nakup kvalitetnih. Za Volkswagnova vozila so priporočljive metlice brisalcev Volkswagensaj so izdelane prav za izbrani model vozila VW in se njegovemu vetrobranskemu steklu popolnoma prilegajo. Izdelane so iz kakovostnih materialov, ki dolgo zdržijo in imajo posebno aerodinamično obliko, da izkorstijo največ na vašemu vetrobranskemu steklu. 

Pripravljenost na zimo pa za mnoge pomeni, da na svoj avto nastavite zimske gume. Zimske gume - test je pokazal, da so letos najbolj kvalitetne v dimenziji 205/55R16 Bridgestonove pnevmatike Blizzak LM005, v dimenziji 235/55R17 pa Michelinova Pilot Alpin 5. Vsekakor pa so na AMZS-jevi lestnici preskušenih in priporočljivih zimskih pnevmatik ostale znamke Goodyear UltraGrip 9+, Continental WinterContact TS860 in druge. Preveriti velja tudi kakšne cenejše, npr. Savine Eskimo, saj za svojo ceno ponujajo dober kompromis vseh lastnosti. Pred nakupom tako vedno preverite katere pnevamtike bi vam najbolj ustrezale glede na način vožnje in potrebe. 

Na koncu pa ne pozabite na okrasne pokrove platišč. Radkape Volkswagen so z razlogom popularne v zimskih časih, saj platišča in notranjost pnevmatik ščitijo pred različno umazanijo in kamenčki, ki so na cestičnih pozimi izjemno pogosti in nevarni. Nekdaj je veljalo, da so okrasni pokrovi platišč ceneni in zlahka snemljivi (ukradeni), vendar dandanes temu še zdaleč ni tako. Nakup originalnih pokrovov platišč pomeni, da svojemu vozilu privoščite najboljše, kar se za tisti denar da, saj so izdelane iz izjemno kvalitetnih materialov, ki se težko poškodujejo, prav tako pa so jih zasnovali v matični tovarni in so tako estetsko neizmerno dovršeni in lahko izgledajo kot prava ALU platišča. 

Pripravite svoje vozilo Volkswagen na zimo in se po zasneženih ali poledenilih, mokrih cestah zapeljite samozavestno. 

 

Porsche Inter Auto d.o.o. je največji trgovec z novimi, rabljenimi in testnimi vozili znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Porsche v Sloveniji. Prav tako lahko pri Porsche Inter Auto opravite naslednje storitve: pooblaščeni servis vozil VW, Audi, SEAT, Škoda, registracija vozil, zavarovanje, financiranje, odkup in nakup rabljenih vozil. Poleg teh storitev pa lahko uredite tudi prijavo škode, popravilo poškodovanih vozil, odškodninski zahtevek za zavarovanja - Porsche Inter Auto je pooblaščeni servisni partner Zavarovalnice Triglav, Sava zavarovalnice, Allianz zavarovanja in Porsche Versicherungs AG podružnice v Sloveniji.


Nazaj