Urejanje grobov

Urejanje grobov je vedno poseben izziv, ki zahteva čas in tudi nekaj denarja. Naj grob vaših najdražjih ostane trajno urejen.

Ob obisku grobov v času dneva mrtvih pa tudi čez leto si želimo miru in spokojnosti. S toplino v srcu obiščemo pokopališče, če vemo, da je grob urejen, rastline na njem pa lepe in zdrave.

Poskrbite za zasaditev grobov, ki bo po vašem okusu. Pri tem imejte v mislih, kakšne rastline bodo krasile grob, sploh, če ga obiščete le enkrat na leto. V tem primeru izberite takšno zasaditev, ki ne potrebuje posebne nege. Predvsem v času pred prvim novembrom vam med drugim priporočamo zasaditev mačeh ali krizantem.

Ne pozabite niti na izbor primernega okrasnega lonca, ki bo lahko kljuboval vremenskim razmeram.

Ko se lotite urejanja grobov ne pozabite na menjavo peska. Pesek na grobovih zaradi vremenskih razmer z leti namreč postane siv in zelo neestetski. Namesto peska za grobove pa lahko rast plevela preprečite tudi z okrasnim lubjem.

V vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani in v Krškem lahko izbirate med številnimi izdelki za urejanje grobov - od zelenih rastlin in rož do peska in lubja. V Eurogarden cvetličarnah pa vam izdelamo tudi aranžmaje in ikebane po naročilu.

Ne pozabite na nagrobne sveče

Poleg standardnih nagrobnih sveč so baterijske in solarne sveče vse bolj popularne, predvsem pa tudi bolj prijazne do okolja. Takšne nagrobne sveče zdržijo dlje, predvsem pa manj obremenjujejo okolje, saj se sproti polnijo s pomočjo sončne energije in gorijo celo do 1000 dni. 

Več na Eurogarden.eu.