Se tudi vi sprašujete, katera je najbolj optimalna robotska kosilnica za vaš vrt? Dež in sonce travo kar poženeta k višku. Zato je za lepo in urejeno zelenico treba travo te dni kositi kar pogosto.

Kako izbrati pravo robotsko kosilnico?

Delovni dnevi so dolgi, vedno daljši in kaj hitro nam lahko zmanjka časa za urejanje okolice. In tu nam lahko učinkovito na pomoč priskoči robotska kosilnice. Ste v dvomih, kakšno izbrati? Mi smo za nasvet prosili strokovnjaka, ki nam je svetoval dve kosilnici za manjše vrtove – do 600 kvadratnih metrov.

Predlagal pa je eno tako, ki se bo lahko spopadla z bolj enostavnimi zelenicami in tako, ki se lahko loti tudi zapletenih vrtov. Za površino 200 kvadratnih metrov trate sta najbolj primerni robotski kosilnici AM105 in AM305. Obe sta namenjeni za košnjo do 600m2.

Za košnjo odprtih površin

Prva je model AM105. Robotska kosilnica Husquarna automower 105 je kompaktna trikolesna kosilnica, za učinkovito košnjo odprtih površin. Primerna je za manjše vrtove do 600 kvadratnih metrov. Kar še posebej navdušuje je, da brez težav premaguje tudi naklone do 25%. Je enostavna za uporabo in omogoča osebne nastavitve. Zmogljivost košnje je približno 43 kvadratnih metrov na uro. Napolnili jo boste v 50 minutah, čas košnje pa ena ura.

Novost: Robotska kosilnica Ramda z GPS-om

Robotska kosilnica Ramda z GPS-om vam omogoča vedno urejeno zelenico in brezskrbnost tudi takrat, ko vas ni doma. Uživajte v resnični lepoti okolice vašega doma z robotsko kosilnico Ramda.

Ob nakupu poleg robotske kosilnice Ramda prejmete tudi 200 metrov kabla. Svetujemo vam, da ga položite v zemljo, saj v kolikor hočete imeti res lepo zelenico, je potrebno zelenico tudi vsaj dvakrat na leto prezračiti. Ko zračite zelenico in je kabel nad zemljo namreč obstaja velika verjetnost, da boste kabel poškodovali in bo treba iskati točko uničenega kabla ter poškodovani del tudi zamenjati.

Za zapletene vrtove

Drugi priporočljiv model je AM305. Husquarna Automower 305 odlikuje kompaktna zasnova in je idealna za manjše, zapletene vrtove do 600 kvadratnih mertov, zlahka obvladujejo pobočja z naklonom 40%. Štirikolesna ploščad skupaj s sistematičnim upravljanjem prehoda zagotavlja učinkovito delovanje, funkcija trojnega iskanja pa omogoča najhitrejšo pot do polnilne postaje. Kosilnica je opremljena s časovnikom, zaščito pred zmrzaljo in Automower Connect @ Home. Enostavno se čisti in opere s cevjo. Zmogljivost košnje je cca. 55 kvadratnih metrov na uro. Čas polnjenja je 60 minut, čas košnje pa 70 minut.

Mejno žico napeljemo tako, da je pokošeno do okrasnih rastlin. Dreves ali večjih grmovnic praviloma ne omejujejo. Manjše rastline in cvetlice pa omejimo z žico, da jih robotska kosilnica ne poškoduje. Kosilnici nastavimo njen delovni urnik po dnevih. Padavine jo ne motijo! Prednost modela AM305 je v tem, da lahko premaguje večji naklon, štirikolesni sistem omogoča večjo gibljivost, je možna tudi v ozkih prehodih do 60 centimetrov. Od blizu pa jo lahko upravljamo tudi preko telefona s pomočjo sistema bluetooth.

Za več informacij vas vabimo, da nas obiščete.