Novo leto, nove zaobljube, kajne? Tudi na področju spolnosti velja v novem letu preizkusiti kaj novega, da ne zapademo v rutino. Kot pri vseh drugih stvareh pa je tudi med rjuhami treba novosti uvajati postopno in ugotoviti, ali so dovolj zanimive in prijetne, da bi jih sploh vkomponirali v svojo redno prakso.

So to okolju prijazne spolne igračke ali seks na daljavo? Zbrali smo nekaj trendov za leto 2023, za katere verjamemo, da se bodo v tem letu razvijali in našli poti v veliko spalnic.

Čustva pred spolnostjo

V času nenehne spolne stimulacije se ljudje obračajo k nečemu globljemu. Čas je za tako imenovano spolno čuječnost, ki se obrača stran od hitrih zmenkov in nenehnega stremenja po popolnem seksu.

Zdaj je na vrsti potovanje k sebi, iskanje bogatejših in pristnejših stikov. Pravzaprav je potovanje bolj pomembno od cilja samega.

V sami spolnosti je pa je zdaj na prvem mestu uživanje v trenutku, povezovanje s partnerjem in ponovnim odkrivanjem sebe in drug drugega.

Igra na daljavo

Vibratorji, ki jih upravljamo s telefonom, niso več nekaj novega. Toda to leto bodo najbolj iskani tisti, ki se povežejo z aplikacijo in jih je mogoče upravljati od kjerkoli na svetu.

Seks na daljavo je mogoč, tudi če sta s partnerjem vsak na svojem koncu sveta. Konec je telefonskega ali video seksa (no, ni treba, saj sta še vedno povsem legitimni opciji). Partnerja tako na daljavo upravljata s hitrostjo in jakostjo vibratorja.

sex na daljavo trend 2023

Na trgu so celo igračke, ki se sinhronizirajo, tako da oba občutita isto, kot da sta skupaj.

Raziskava podjetja Condoms UK je pokazala, da je prišlo do širjenja naprav, zasnovanih za posnemanje občutka dajanja in sprejemanja oralnega seksa. Te priljubljene naprave je mogoče programirati z različnimi vzorci vibriranja in intenzivnostjo za simulacijo različnih spolnih aktivnosti.

Spolnost v Metaversu

V letu 2021 se je začelo več govoriti o vzporednem spletnem svetu, tako imenovanem Metaversu. Vse, kar počnemo v resničnem svetu, naj bi lahko počeli tudi tam. Zato nas tam čaka prenekatera erotična trgovina, kjer se lahko poučimo o novostih, si pogledamo razstave slik in videov, kupimo kakšen erotičen NFT in raziščemo spolnost med ničlami in enicami.

Medtem ko je seks na daljavo strašno zanimiv, je videti, da bo prav mešanica virtualnega in resničnega dala tisto pravo začimbo našim spolnim navadam. Zakaj ne bi izkoristili najboljšega iz obeh svetov?

ASMR v spalnici

ASMR ali Autonomous Sensory Meridian Response ali po slovensko avtonomni senzorični odziv meridianov je relativno nov spletni in psihološki fenomen.

Gre za to, da določeni dražljaji, predvsem zvočni, sprožijo prijetne občutke, ki jih čutimo kot možgansko mravljinčenje. Ščemenje se lahko pojavi kot nekakšna kurja polt, ki se po hrbtenici razlije po vsem telesu. Te občutke lahko dobimo ob povsem vsakdanjih zvokih, kot so točenje kave v skodelico, zvok listanja knjige ali šumenje posteljnine.

asmr v spalnici spolnost.

Na spletu je tako nastala ASMR kultura, njene smernice pa lahko nadgradimo še v postelji. Orgazem brez penetracije je cilj, ki ga zasleduje ta trend, ki prinaša raziskovanje svojega telesa in duha in odkrivanje novih prijetnih občutkov.

Erotični pripomočki

Ekologija in ozaveščenost o našem vplivu na okolje se razraščata v vse sfere našega življenja. Zakaj se ne bi še spolnosti? Leto 2023 prinaša okolju prijaznih in ekoloških seks igračk.

Kitajska, od koder v glavnem prihajajo erotični pripomočki, je obremenjena z izpusti ogljika bolj kot katera koli država na svetu in če k temu prištejemo še stroške prevoza in njegov vpliv na okolje, potem je logično, da se kupci vse bolj odločajo za izdelke, ki so narejeni bliže doma in po možnosti še iz bolj trajnostnih materialov.

lovense igracke erotični shop gtocka

 

Ne glede na to, kakšne so vaše spolne prakse in preference, naj bo vaše leto med rjuhami pestro. Trendi pridejo in gredo, erotični pripomočki doživljajo evolucijo in vsako leto jih je na trgu več in tudi mi smo glede spolnosti vedno bolj odprti.

Najbolj pomembno je, da najdete tisto, kar vam je všeč in kar vam prinaša zadovoljstvo – pa naj bo tradicionalno ali drzno.