Bonajo spletna trgovina
20Junij 2020

Sejem na zraku

20.06.2020 ob 11:00

Park Zvezda - Ljubljana

Ob izidu knjige KOKOŠKA FANI O SLOVENIJI, avtorja prof. dr. Janeza Bogataja in ilustratorja Marka Kočevarja, ki je nedavno izšla pri založbi Hart, vas vabimo na prireditev, ki bo v času Sejma na zraku, v organizaciji Ljubljane - Unescovega mesta literature, v soboto, 20. junija 2020, ob 11. uri, v parku Zvezda, v Ljubljani. 

Ob dolgih zimskih večerih so stari očanci pripovedovali zgodbo o kokoški Fani in njenem domovanju na ozemlju, kjer je danes Republika Slovenija. O tem, kako je pred davnimi časi kokoška Fani odkrila povsem nedotaknjen kotiček sveta. Pravi raj na zemlji! Tako pravi legenda, a kokoška Fani je v resnici postala podoba in simbol tudi sodobne Slovenije. Zato se bomo s kokoško Fani sprehodili po izbranih čudesih, značilnostih in posebnostih Slovenije ter poskušali odkriti kulturno dediščino ter oblike sodobnega ustvarjalnega prizadevanja njenih prebivalcev.

Ob prihajajočem dnevu državnosti RS bo tekla beseda tudi o drugih, za Slovenijo pomembnih izdajah izpod peresa priznanega prof. dr. Janeza Bogataja ter o nedavno prejeti nagradi Best in the World, Gourmand Cookbook Awards 2020, ki jo je prejel za knjigo Z Valvasorjem za mizo – Prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 19. stoletja.

Vljudno vabljeni!


Nazaj