Pregled novosti v drugi polovici januarja na TV programu Viasat Nature.

Avstralski lovci na kače
Premierno vsak delovnik zvečer od ponedeljka, 3. januarja, ob 21:00
Sezona: 1
Št. epizod: 16 x 30 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ živali
Izvirni naslov: Aussie Snake Wranglers
Leto: 2020

Spremljamo marljivo avstralsko skupino lovcev na kače, ki se soočajo z najbolj smrtonosnimi živalmi na svetu v slikovitem Sunshine Coastu v Queenslandu. Naši lovci se bodo srečali z nekaterimi najbolj strupenimi kačami, vključno z rdečetrebuhimi, vzhodnimi rjavimi kačami in belicami. V vsaki epizodi se bo naša ekipa pod vodstvom strokovnjaka za strupenjače Stuarta MacKenzieja dnevno odzvala na do 30 klicev v sili s strani običajnih Avstralcev, katerih domove so napadli ti strahoviti plazilci. Pri tem je čas vedno sovražnik, saj lahko kače v trenutku izginejo in pustijo družine pretresene v strahu za življenje. Toda Stuard in njegova ekipa ne bodo odnehali, dokler kače ne ulovijo in premestijo, četudi to pomeni, da bodo morali tvegati lastna življenja.

Tematski blok: Nedelje na Velikem koralnem grebenu
Vsako nedeljo od 9. januarja ob 13:00
V januarju nedelje preživite na najbolj čarobnem kraju na Zemlji ter bodite priča veličastnosti in lepoti najbolj kompleksnega ekosistema na planetu. Veliki koralni greben se razteza čez 2.300 kilometrov vzdolž severovzhodne obale Queenslanda in je edini živi organizem, ki ga vidimo celo iz vesolja. Tukaj domuje na tisoče vrst živali, od orjaških kitov do pritlikavih morskih ježkov, krvoločnih morskih tigrov in majhnih planktonskih organizmov. Greben je verjetno tudi najbolj čudovito in cenjeno naravno bogastvo na planetu. Pridružite se nam in ostanite brez besed ob posnetkih kamer, ki nas bodo popeljale pod morsko gladino in v neposredno bližino tega barvitega kraljestva. 

Klinika za eksotične ljubljenčke
Premierno vsak delovnik zvečer od ponedeljka, 17. januarja, ob 18:30
Sezona: 1
Št. epizod: 6 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ živali
Izvirni naslov: Bizarre Pet Vet
Leto: 2021

Dr. James Haberfield in njegovo veterinarsko osebje zdravijo najbolj nenavadne, a zelo ljubljene živali v Avstraliji. Od sladkovodnih krokodilov in klepetavih papagajev do sladkosnedih poletuših vrečaric, kač, žab, kuščarjev, sesalcev in nevarnih vrst, vse te živali so redni pacienti v Jamesovih klinikah. Dr. James rad skrbi za vse vrste živali, še posebej pa ga zanimajo plazilci, zato si vse od osmega leta starosti lasti različne vrste kuščarjev in kač. Jamesu v njegovi kliniki v Viktoriji pomagajo dr. Hamish, dr. Shane, dr. Kiara in dr. Michelle, medtem ko v Zahodni Avstraliji delujeta dr. Lucinda in dr. Kelly, kliniko v Queenslandu pa vodi dr. Catherine. Za veterinarja nenavadnih hišnih ljubljenčkov je vsaka žival povsem drugačna - in njihovi lastniki so tudi pravi posebneži ...

Več informacij


Nazaj