Končno je prišel veseli december, ki ga tudi članice popularne hrvaško-slovenske skupine Učiteljice obožujejo. Letošnji december pa so Ana, Silvia in Andrea čakale še z večjo nestrpnostjo, saj so pripravile novo, zimsko pesem. Za pesem z naslovom Gdje je dom so posnele tudi videospot in zablestele v prazničnem sijaju. Dekleta, ki se lahko pohvalijo, da imajo njihovi videospoti na YouTube kanalu že skoraj vrtoglavih dvesto milijonov ogledov, vas tudi v novem videospotu zagotovo ne bodo razočarala.

“Pesem govori o slovesu od svojih najdražjih in pa seveda o tem, da ne glede na to kako daleč smo, nikoli ne pozabimo na to koga imamo radi in kje je naš dom”, so povedale Učiteljice.

“Mislim, da je tema pesmi precej aktualna, veliko ljudi kljub praznikom ne more biti doma s svojimi najdražjimi. Tudi nam se to zaradi nastopov in potovanj velikokrat zgodi”, nam je o pesmi povedala Ptujčanka Ana Vurcer.  

Dekleta so nam zaupala, da bolj kot to, da same dobijo darila, veliko raje obdarujejo druge. In prav to so želele storiti z novo pesmijo. “ Če bomo nekomu z našo pesmijo polepšale ta december, narisale nasmeh na obraz, ali pa v oči priklicale kakšno solzico, potem je naš cilj dosežen”, pravijo Učiteljice.

Za novo pesem, že šestnajsto po vrsti so dekleta posnela tudi videospot v katerem ne manjka prazničnega vzdušja.

“Tako pesem, kot tudi videospot smo snemale v Beogradu z našim stalnim avtorskim timom Dušanom Bačićem in Bojanom Dragojevićem,” je povedala Ana. “Največ preglavic nam je na snemanju delal umetni sneg saj je padal s tako hitrostjo, da se nas na posnetku sploh ni videlo”, v smehu dodaja Ana.

Kot opisuje tema emotivnega sporočila pesmi, pa bodo tudi dekleta večino zadnjega meseca daleč stran od svojih družin: “December je za nas čas, ki ga preživimo delovno, na nastopih. Rade imamo te zimske koncerte, ljudje so bolj sproščeni, nekaj čarobnega je v zraku, tako da nam je povsod lepo. Vsako leto se z veseljem udeležimo tudi humanitarnih nastopov in na ta način pomagamo drugim. No imamo pa pravilo, na božični večer ne nastopamo. Tega so najbolj veseli naši domači, ki nas najbolj pogrešajo”, so povedale Ana, Silvia in Andrea.

“V novem letu, ki prihaja, si želimo predvsem zdravja. Marca bomo dekleta praznovala že šest let našega obstoja, v nadaljevanje leta pa planiramo izdajo našega drugega albuma, česar se seveda zelo veselimo”, so zaključile Učiteljice.

Foto: Bojan Dragojević


Nazaj