27December 2019

ANJA BUKOVEC z gosti - Tinkara Kovač

27.12.2019 ob 20:00

SiTi teater BTC, LJ

Novoletni koncert ANJE BUKOVEC z gosti - Tinkara Kovač
27.12.2019 - SiTi teater BTC, LJ

Violinistka Anja Bukovec bo svežo izvedbo butičnih novoletnih koncertov letos predstavila 27. decembra v SiTi teatru BTC v Ljubljani. Koncerti vsako leto postrežejo z enkratnim programom, pripravljenimi vsakič posebej prav za to priložnost.

Anja Bukovec je najuspešnejša, mednarodno priznana slovenska violinistka. Njene plošče klasične glasbe so dosegle sam vrh prodajnih lestvic. V bogati karieri je sodelovala z izjemnimi domačimi glasbeniki in umetniki: Janezom Matičičem, Urošem Lajovicem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, Janezom Lotričem, Borisom Cavazzo, skupino Terrafolk; z mednarodno priznanimi glasbeniki: En Shaom, Alanom Buribayevim, Timothyjem Redmondom in večkratnim dobitnikom nagrade BAFTA Christopherjem Gunningom; z vrhunskimi svetovnimi pop izvajalci: Die Fantastichen 4, Marlo Glen, Marquejem, Jeffom Healeyem; v čast ji je bilo nastopiti za številne domače in evropske osebnosti: predsednika RS Danila Tuerka, predsednika RS Boruta Pahorja, predsednika Evropskega parlamenta Martina Schultza, višjo predstavnico EU za zunanje zadeve Federico Mogherini, v izjemno čast pa ji je bilo nastopiti tudi za Njeno veličanstvo, britansko kraljico Elizabeto II.

Anji Bukovec se bo letos na odru pridružila ena najuspešnejših in najbolj prepoznanih izvajalk slovenske popularne glasbe, trikratna zmagovalka festivala Melodije morja in sonca, prejemnica osmih Zlatih petelinov, zmagovalka Eme, serijska osvajalka vrhov glasbenih lestvic, edinstvena pevka, flavtistka in igralka Tinkara Kovač. Glasbeni spekter bo oplemenitil pianist Igor Vićentić, ki je šolanje na londonskem Trinity Collegeu in Julliard School v New Yorku nadgradil kot pedagog na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Sodeloval je z Mirjam Kalin, Marjano Lipovšek, zasedbo Silence idr. Repertoar bo poleg biserov klasične glasbe, filmske glasbe in temperamentnih ritmov etno glasbe ekskluzivno predstavil tudi nekaj največjih uspešnic Tinkare Kovač v povsem novi, še neslišani preobleki.

Program, ki ga pravi glasbeni sladokusci ne smete zamuditi.     

PODARITE EDINSTVENO NOVOLETNO DARILO - VLJUDNO VABLJENI! 

Foto: Jaka Vinšek


Nazaj