Dogodek predstavlja največji distribuiran dogodek s področja računalništva v oblaku, saj ga organizira Italija,Portugalska, Slovenija, Madžarska, Francija, Nemčija, Nizozemska,Švedska, ki zastopa Dansko, Švedsko, Finsko ter Austrija, Anglija, Irska, Romunija in Grčija.

Dogodke povezujejo štirje globalni govorniki, ki se bodo vključili v lokalne dogodke preko video konference. Dogodek bomo v Sloveniji letos organizirali v okviru NT konference v Portorožu in na ta način prispevali, da sodelujemo v tem unikatnem dogodku. Na slovenskem dogodku bomo podelili nagrade predstavnikom slovenskih podjetij za najboljše storitve s področja računalništva v oblaku, ki se bodo nato priključili Evropskemu tekmovanju. Predstavljen bo program za start-upe, ki ga bomo izvajali čez poletje s ciljem zagona in realizacije start-up idej, ki temeljijo na računalništvu v oblaku.
Predstavljen bo eden večjih evropskih razvojno raziskovalnih projektov, ki ga v celoti sestavljajo slovenski partnerji iz industrije in raziskovalnih institucij – KC Class.

Evropska komisarka  Neelie Kroes, odgovorna za program “Digital agenda” bo predstavila EU aktivnosti in programe za vzpostavitev čimboljših pogojev razvoja računalništva v oblaku.
Predstavljena bosta dva primera dobre prakse, enega velikega in enega startup podjetja.
Predstavnik kitajske industrije s področja računalništva v oblaku dr.Lin bo odgovoril na vprašanja kot so: katere so priložnosti za evropske organizacije na Kitajskem, kakšno je stanje razvoja računalništva v oblaku na Kitajskem, ko se želi podati nekdo iz evrope na Kitajski trg računalništva v oblaku, kje mora začeti in kje so največje priložnosti skupnega sodelovanja med EU in Kitajsko na področju računalništva v oblaku.

Dogodek bomo zaključili z okroglo mizo, ki bo prinesla odgovore na vprašanja: kako EU povezuje računalništvo v oblaku z inovacijami in gospodarsko rastjo ter katere strategije zasleduje, kako si predstavljamo konvergenco telekomunikacij in IT-ja, kako podjetje kot je Studio Moderna ocenjuje priložnosti računalištva v oblaku, katere priložnost ponuja za start-upe, kako pomembna je portabilnost in interoperabilnost in kaj bo na tem področju narejenega v bližnji prihodnosti, kaj pravi Microsoft kot eden od pionirjev o bližnji prihodnosti ter kakšne so dosedanje izkušnje.

Kje: Hotel Bernardin, – Dvorana Sunset
Dogodek je Brezplačen
Prijava na: info@eurocloud.si
Organizatorja dogodka so Zavod e-Oblak, Zitex (Gospodarska zbornica Slovenije)
 
Gostitelj: Dogodek s področja računalništva v oblaku je organiziran v sklopu letošnje Microsoft NT konference
 
tekst in foto: Zavod e-Oblak
http://eurocloud.si/
Nazaj