»Trudimo se, da bi spremenili Slovenijo. Drugič sem v Sloveniji, a lahko rečem, da ima država veliko potencialov, da se preoblikuje, postane bolj inovativna in se zasidra med vodilne v svetu,« je na svoji delavnici, ki je potekala v prostorih podjetja Ascaldera, povedala svetovno priznana svetovalka za poslovno vodenje Kimberly Wiefling (naslovna fotografija). Je soustanoviteljica Silicon Valley Alliances (Združenje Silicijeve doline), za sabo pa ima tudi knjižno uspešnico Scrappy Project Management.

Na delavnici, ki jo je dodobra popestrila s svojim energičnim nastopom, dobro voljo in humorjem, se je zelo interaktivno dotaknila organizacijske kulture, kreativnosti in uspešnega vodenja. »Namen delavnice je, da udeleženci spremenijo svoje razmišljanje, spremenijo način komunikacije ter način delovanja,« je strnila priznana svetovalka za poslovno vodenje.

Delavnica je potekala v skupni organizaciji Ascaldere in Alenke Gruden, ki skupaj z Wieflingovo izvaja delavnico v Sloveniji. Znanja in izkušnje iz svetovanja, vodenja projektov in izobraževanja si je Grudnova nabirala tako v Evropi kot tudi v Združenih državah Amerike, zdaj pa jih kot ambasadorka Silicijeve doline prinaša v slovenski prostor.


Nazaj