Ljubljana, 5. novembra 2019 – Slovenija se je v okviru ene najpomembnejših globalnih turističnih borz WTM London predstavila na ekskluzivnih dogodkih, ki so se jih udeležili najvidnejši predstavniki in odločevalci v svetovnem turizmu. Zeleno Slovenijo in njene možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v povezavi z gastronomijo in kulturo so včeraj spoznavali udeleženci WTM Leaders' Luncha in izbrani visoki gostje združenja PATA. V okviru današnjega dogajanja na slovenski stojnici sta bili tudi srečanji z najvidnejšimi britanskimi mediji.

Slovenska turistična organizacij (STO) je na povabilo Reed Exhibitions, organizatorja borze WTM London, včeraj zgodaj popoldne predstavila Slovenijo kot privlačno zeleno turistično destinacijo s poudarkom na gastronomski ponudbi na dogodku WTM Leaders' Lunch. Reed Exhibitions organizira vsakoletni dogodek za mnenjske voditelje globalnega turizma. Udeležence sta uvodoma nagovorila lord Sebastian Coe, predsednik Mednarodne atletske zveze, in dr. Kevin Dutton, raziskovalec na oddelku za eksperimentalno psihologijo na Univerzi v Oxfordu. Sledila jima je predstavitev Slovenije mag. Maje Pak, direktorice STO. Druženje je zaokrožila pogostitev z izbranimi jedmi iz različnih makro destinacij Slovenije in mojstrovinami kuharskega mojstra Uroša Štefelina.  

Slovenija je bila včeraj prav tako prva destinacijska partnerica na gala večernem dogodku Pacifiško-azijskega potovalnega združenja PATA. Na povabilo glavnega izvršnega direktorja PATA dr. Maria Hardyija so se večerje med drugimi udeležili najvišji predstavniki svetovnih turističnih združenj, kot sta UNWTO in WTTC, ministri za turizem iz različnih držav, predstavniki Tripadvisorja, Jacobs Media in najvidnejših medijev. Mag. Maja Pak, direktorica STO, je Slovenijo predstavila kot vodilno destinacijo s področja trajnostnega turizma v svetu. Tekom večera so gostje doživeli tudi kulturno-kulinaričen utrip Slovenije.

Na slovenski stojnici sta bili tekom današnjega dne organizirani tudi srečanji za izbrane britanske medije, med katerimi naj izpostavimo The Guardian, The Daily Telegraph, The Times, Lonely Planet, National Geographic Traveller, Culture Trip, Adventure Travel Magazine, Foodism, Escapism, Olive Magazine. Med udeleženci je bil tudi Simon Willmore, predsednik britanskega združenja turističnih novinarjev The British Guild of Travel Writers. Na prvem srečanju je bila izpostavljena ponudba aktivnih doživetij in Julijana Trail. Gastronomske posebnosti Slovenije, ki soustvarjajo 5-zvezdičnost doživetij,  pa so bile tudi v luči naziva Evropske gastronomske regije 2021 v fokusu drugega srečanja.

Slovenija se kot trajnostnemu razvoju zavezana destinacija za aktivno preživljanje prostega časa z dopolnjujočima produktoma gastronomija in kultura že drugi dan predstavlja svetovni turistični javnosti na borzi WTM London (4.–6. 11.). Osrednja tema predstavitve je nova daljinska pohodniška pot Juliana Trail. STO je v okviru tega večera lansirala nov promocijski video o Sloveniji Green Slovenia, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo. Video je nastal v sodelovanju STO z mednarodno priznanim fotografom Cirilom Jazbecem, ki redno ustvarja za National Geographic. 


Nazaj