WFC 17 – 'OLIMP Live&Fight'
VEČER ŠAMPIONOV V TIVOLIJU
21. OKTOBER 2012, HALA TIVOLI, LJUBLJANA

Mladi Črnogorec Bakočević predstavlja zadnjo oviro Kosednarju na poti do vrha in naslova v kategoriji do 70 kg. Želva je prepričan v nov osebni vzpon v tej kategoriji, napadalni in srboriti »Psihopat« Bakočević pa se zaveda, da ima priložnost, ki se ne ponuja velikokrat ter bo sigurno napadel z vso močjo. Borca napetost pred borbo stopnjujeta tudi v javnem nastopanju, saj si lahko na spletni strani WFC.SI ogledamo različne video posnetke o iskricah, ki se krešejo med njima ter intervjuje, kjer nam zaupata najbolj skrivne misli o nasprotniku. Zmagovalec bo osvojil šampionski pas lahke kategorije, tako, da si lahko obetamo intenzivno borbo do zadnjega atoma moči.

Eden izmed vrhuncev večera WFC 17 – Olimp Live&Fight bo zagotovo obračun za šampionski pas v kategoriji do 77 kg, kjer bo Hrvat Ivica Trušček poskušal poraziti še neporaženega, zelo izkušenega Ukrajinca Sergeja Čurilova, prav gotovo pa se bo pošteno iskrilo v boju za šampionski pas v kategoriji do 84kg, kjer bo bolgarski MMA (mixed martial arts) up Svetozar Savov pot do naslova skušal preprečiti Srbu Bojanu Veličkoviču. Najmočnejši spopad dveh orjakov pa gre pričakovati v težki kategoriji, kjer bo popularni Dunajčan Nandor Guelminho skušal premagati, že dve leti neporaženega 24-letnega Bolgara Emila Zaharieva.

Ponovno bo v akciji priljubljeni Bor »Playbor« Bratovž, ki bo tokrat moral vložiti vse svoje znanje, saj mu bo nasproti stal izkušeni 34-letni Avstrijec Marcus di Gallo. Oba sta denimo izgubila proti prvaku WFC-ja Bolgaru Svetozarju Savovu, a je di Gallo vzdržal precej dlje kot Bratovž. Ali to kaj pomeni? Bor Bratovž, ki precej treningov opravi na Hrvaškem, pravi, da ne. Z močno spodbudo s tribun, bi si Bor lahko prisvojil precej pomemben skalp v svoji karieri ter si tlakoval pot za ponovno priložnost boriti se za pas v kategoriji do 84 kg.

Od slovenskih borcev bodo po pravilih K-1 nastopili še Uroš Veličevič, povratnik Denis Maksut in zelo priljubljeni raper Denis Porčič – Chorchyp.

Ne prezrite na delu tudi Čečenca Mezdihova in Italijanov Zecchija in Tessarija. Vsekakor pa bo glavnina dogodka osredotočena na štiri borbe za naslov prvaka organizacije WFC, kjer bo prav vsak od osmih, močno natreniranih borcev, moral prikazati največ v dosedanji karieri. Pričakuje vas spektakel brez primere, najboljša organizacija v Evropi ter vročekrvne borbe z nepredvidljivimi zaključki ter tehnična produkcija, ki vedno znova navdušuje gledalce na prireditvah WFC v Sloveniji in po Evropi.

21. oktobra bo v Tivoliju pokalo na vseh koncih. 11 borb neustrašnih borcev je zagotovilo za izjemen borilni dogodek, WFC 17 – Olimp Live&Fight.

Fight card:
WFC Lightweight Title:
-70kg: Bojan Kosednar (Slovenija, prva fotografija) vs. Vaso Bakocevic (Črna Gora)

WFC Welterweight Title:
-77kg: Ivica Truscek (Hrvaška) vs. Sergei Churilov (Ukrajina)

WFC Middleweight Title:
-84kg: Svetlozar Savov (Bolgarija) vs. Bojan Velickovic (Srbija)

WFC Heavyweight Title:
+93kg: Nandor Guelmino (Austrija) vs. Emil Zahariev (Bolgarija)
-84kg: Bor Bratovz (Slovenija) vs. Markus Di Gallo (Austrija)
-70kg: Leonardo Zecchi (Italija) vs. Piotr Hallman (Poljska)
-80kg: Simone Tessari (Italija) vs. Adin Buljubasic (Bosna)
-70kg: Arbi Mezdihov (Russia) vs. Milan Zerjal (Srbija)

K-1:
-81kg: Denis Maksut (Slovenija) vs. Ognjen Topalović (Hrvaška)
-95kg: Uros Velicević (Slovenija) vs. Patryk Kowoll (Poljska)
-95kg: Denis Chorchyp (Slovenija) vs. Aleksandar Rakić (Srbija)
Več o dvobojih in nastopajočih na: http://www.wfc.si ter http://www.wfctv.com

Prodaja vstopnic: EVENTIM.SI, PETROL SERVISI, BIG BANG, MERCATOR M – HOLIDAYS, ...

tekst in foto: World Freefight Challenge Press