»Letos imamo dokaj spremenjeno in bolj domačo ekipo, kjer smo petim igralcem iz lanske zasedbe dodali tri tujce ter tri mlade perspektivne igralce iz Maribora in njegove okolice. Tej ekipi bomo skozi sezono verjetno dodali še kakšnega člana iz mladinskih vrst kluba,« je povedal poslovni direktor Janez Tomažič. Mariborčani bodo prvo tekmo Lige Telemach odigrali danes, v soboto, 20. oktobra, ko se bodo v domači dvorani Tabor pomerili z Rogaško Crystal.

V Mariboru se podajajo v že tretjo prvoligaško sezono v kateri bodo skušali uresničiti tako športne kakor tudi poslovne cilje. »Zavedamo se, da je potrebno košarko v Mariboru še bolj intenzivno predstavljati in promovirati, a celotno delovanje bo v letošnji sezoni podvrženo bolj racionalnem delovanju celotne strukture kluba, saj smo tudi sami v teh težkih ekonomskih časih prisiljeni v določene varčevalne ukrepe,« je povedal Janez Tomažič, poslovni direktor KK Maribor Messer. V klubu so veseli, da so z njimi tudi v novi sezoni ostali številni sponzorji in partnerji. »Veseli dejstvo, da nas tudi v novi sezoni pri naših ciljih in ambicijah podpirajo sponzorji, ki nam stojijo ob strani že več let, a kljub temu sezono začenjamo z zmanjšanim proračunom, kar je logičen odraz stanja v gospodarstvu,« je še dodal Tomažič. Letošnja novost v klubu je tudi začetek vlaganja v mlajše selekcije, saj je klub podpisal pogodbo z najboljšim trenerjem v mlajših selekcijah v pretekli sezoni Dejanom Gašparinom.

Po lanski sezoni je ekipa KK Maribor Messer doživela veliko igralskih sprememb. Klub je zapustilo kar nekaj lanskoletnih nosilcev, ki so pomagali pri doseganju dobrih rezultatov v pretekli sezoni. »Glede na preteklo sezono smo igralsko zasedbo kar spremenili, saj so nas zapustili nekateri nosilci. Izjemno nas veseli dejstvo, da smo podpisali pogodbo z Bojanom Jovanovićem, ki je pri nas že tretjo sezono zapored in bo v letošnji sezoni tudi nosil kapetanski trak. V zasedbi smo glede na preteklo sezono zadržali še Elvisa Šarkinovića, Jureta Pelka, Marka Ceja in Ilijo Gavrića. Največji manko pa je nastal ravno pod košem, kjer so nas zapustili Zolotić, Špica in Mučič, za kar smo pripeljali okrepitve ravno na teh mestih in zapolnili vrzel z Esmirjem Rizvićem in Igorjem Josipovićem. Njima smo dodali še Igorja Marića, ki igra na poziciji tri. Tej osmerici letošnjih nosilcev smo dodali še Mateja Bratino, Jana Tratnika ter Tomaža Jereba. S to ekipo bomo naskakovali zmage v novi sezoni in morebiti tudi ligo za prvaka Lige Telemach,« je povedal trener KK Maribor Messer Igor Kuzma.

Kapetanski trak bo v novi sezoni nosil Bojan Jovanović, ki ga pa na novinarski konferenci zaradi bolezni ni bilo, zato je stališče igralcev predstavil njegov namestnik Elvis Šarkinović. »Letošnja ekipa je glede na lansko kar spremenjena, a moram povedati, da smo se vsi zelo dobro ujeli in posledica tega je zelo dobro vzdušje v slačilnici. To dobro vzdušje bomo skušali prenesti tudi na parket, kjer pa nas letos čaka dokaj zahtevno delo, saj je liga zelo izenačena in vsaka tekma bo enako zahtevna. Upam, da bomo prvenstvo začeli uspešno in tako tudi nadaljevali,« je povedal namestnik kapetana Elvis Šarkinović.

V Mariboru so se v letošnji sezoni odločili tudi okrepiti delovanje v mlajših selekcijah in v ta namen pripeljali v klub enega večjih strokovnjakov na tem področju v Sloveniji, Dejana Gašparina, ki je bil v pretekli sezoni prvak s selekcijo mladincev novomeške Krke in imenovan za naj trenerja mlajših selekcij sezone 2011/2012. »Za prihod v Maribor sem se odločil zaradi ambicij kluba, ki se je odločil začeti sistematično vlagati v mlajše selekcije oziroma v produkcijo igralcev. Verjamem, da bomo postopoma začeli rasti in vključevati vse večje število otrok v našo košarkarsko šolo, kar nam bo omogočilo dobro selekcioniranje in produkcijo igralcev. Cilj delovanja v Mariboru pa ni zgolj produkcija mladih perspektivnih igralcev, ampak tudi vzpostavitev KK Maribor Messerja kot regijskega nosilca košarke. V ta namen smo letos začeli tudi s šolo košarke, ki je nadgradnja igrive košarke in bo v svoje delovanje vključevala otroke stare od 6 do 9 let. Pogoje za vzpostavitev regijskega centra imamo, samo še vse potenciale moramo izkoristiti,« je povedal novopečeni vodja mlajših selekcij KK Maribor Messer Dejan Gašparin.

Tekmo 1. kroga Lige Telemach bodo košarkarji KK Maribor Messer odigrali danes, 20. oktobra v dvorani Tabor proti KK Rogaška Crystal.

tekst in foto: KK Maribor Messer
http://www.kkmb.si