»Po porazu v gosteh smo doma zmagali za 22 točk in se suvereno uvrstili v naslednji krog pokala. Tekmo smo odprli zelo dobro, še posebej po zaslugi Bojana Jovanovića, ki je odlično razigraval celotno ekipo. Vsi ostali smo k temu dodali v prvem polčasu dobro igro v obrambi, ki smo jo v drugem še nadgradili z dobro obrambo za končnih 22 točk razlike ter napredovanje,« je povedal Jan Špan. Mariborčani bodo že v petek, 25. novembra, v 7. Krogu Lige Telemach gostovali pri Geoplin Slovanu.

Košarkarji KK Maribor Messer so zabeležili zmago v povratni tekmi 5. kroga Pokala Spar. S končnim rezultatom 99:77 so bili boljši od Hopsov. Domačini so tekmo začeli zelo dobro in povedli za 6 točk, ki pa so jih uspeli košarkarji iz Polzele hitro dosegli. Mariborčani so se Hopsom uspeli večkrat odlepiti za več kot deset točk, vendar so se Polzeljani uspeli približati. V drugi četrtini je z dvema zaporednima trojkama prednost Maribora ohranjal Elvis Šarkinović. Ob koncu prvega polčasa je bilo le 8 točk prednosti za domačine (53:45). Tretjo četrtino so boljše začeli Hopsi, ki so se približali na vsega 3 točke, vendar so Mariborčani na krilih Jana Špana in boljše obrambe celotne ekipe ter zadetih dveh zaporednih trojkah Saše Mučiča uspeli dokončno prevzeti pobudo in četrtino končati z 12 točkami prednosti. Košarkarji KK Maribor Messer so odločno in dobro nadaljevali tudi v zadnji četrtini, ko so svojo prednost še povečali in tekmo dobili za 22 točk (99:77).

»V zadnjem letu smo proti Hopsem zaporedoma izgubili šest tekem. Danes smo bili nabrušeni, pričakovali smo zmago, vendar ne tako prepričljive. Pohvalil bi vse igralce, saj smo spremenili odnos do igre, kar se je videlo sedaj na zadnjih dveh tekmah. Igrali smo dobro in odgovorno obrambo,« je po včerajšnji zmagi povedal trener Mariborčanov Slobodan Rmuš.

Pri Mariborčanih so točke dosegli Jan Špan 22, Stevan Tapušković, Ilija Gavrić 5, Jure Pelko 4, Marko Cej 2, Bojan Jovanović 2, Ilija Zolotić 14, Saša Mučič 21, Matjaž Mikluš 6, Marko Špica 11, Luka Horvat, Elvis Šarkinović 13.

Naslednjo tekmo bodo Mariborčani odigrali 25. novembra ob 18.30 uri, ko se bodo v 7. Krogu Lige Telemach v Ljubljani pomerili z Geoplin Slovanom.

tekst in foto: KK Maribor Messer
http://www.kkmb.si