»Letos imamo bolj ali manj novo ekipo, saj je od lanskih igralcev ostalo le pet. Veseli dejstvo, da so z nami ostali vsi trije nosilci igre Ilija Zolotić, Bojan Jovanović in Saša Mučič. Tem trem pa smo dodali še mlade in igre željne mladeniče, ki bodo imeli priložnost pokazati svoje znanje in poskrbeti za marsikatero presenečenje,« je povedal športni direktor Jure Petić. Povprečna starost ekipe KK Maribor Messer je nekaj več kot 21 let, kar jo uvršča med eno najmlajših ekip v letošnji Ligi Telemach. Mariborčani bodo prvo tekmo Lige Telemach odigrali v soboto, 15. oktobra, ko se bodo v Polzeli pomerili z domačimi Hopsi.

Po lanski uspešni sezoni je ekipa KK Maribor Messer doživela veliko sprememb. Klub je zapustilo kar nekaj uveljavljenih slovenskih košarkarjev, ki so pomagali pri doseganju izjemnih uspehov kluba v preteklih sezonah. »Vsem igralcem se zahvaljujemo za doprinos k rezultatom, ki so bili v zadnjih treh letih izjemni, saj nam je uspel neverjeten preboj iz druge v prvo ligo, ob tem pa smo se že kar prvo sezono uvrstili v ligo za prvaka. Kljub temu pa smo se odločili, da je potrebno naprej in temu primerno smo oblikovali novo ekipo. Ključnim trem igralcem lanske sezone smo priključili še Elvisa Šarkinovića in Marka Ceja, pripeljali pa kar šest mladih, vendar zelo perspektivnih mladeničev, ki so vsi branili barve svojih državnih mladinskih selekcij. Novi v klubu so Jan Špan, Jure Pelko, Stevan Tapušković, Marko Špica in dva Mariborčana Matjaž Mikluš ter Ilija Gavrić. Tem smo dodali še igralce mladinskega pogona Luko Horvata, Luko Kaleziča, Mitjo Kaca in Žana Kosiča. Gre za ekipo, ki ob mladosti premore tudi veliko rutine in upamo, da bo takšna kombinacija prinesla želene rezultate,« še dodaja Petić. V klubu se zavedajo, da je uvrstitev v ligo za prvaka v tem letu bistveno težja, saj se bodo le štiri ekipe uvrstile naprej.

Ekipa KK Maribor Messer je v pripravljalnem obdobju odigrala prijateljske tekem s klubi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Rusije. »Glede na to, da imamo povsem novo ekipo, smo morali odigrati čim več tekem, kjer smo se lahko uigrali in pripravljali na novo sezono. Mislim, da smo opravili veliko dobrega dela, kar se bo upam pokazalo tudi na tekmah. Imamo mlado in perspektivno ekipo, ki je atletsko zelo močna, morebiti nam glede na lansko sezono manjka nekaj izkušenj, ki pa jih bomo z borbeno igro nadoknadili. Želimo si, da bi uresničili zastavljene cilje in v Maribor ponovno pripeljali vrhunsko košarko, ter še bolj približali košarko ljudem,« je povedal trener KK Maribor Messer Slobodan Rmuš. Kapetanski trak bo v novi sezoni nosil Ilija Zolotić, ki je to vlogo opravljal že ob koncu lanske sezone. »Letošnja ekipa je povsem drugačna, saj imamo mlado in fizično zelo močno ekipo, ki bo lahko celotne tekme igrala na visokem nivoju. Okrepitve, ki smo jih dobili so prave in bodo tekom sezone pomembna dodana vrednost moštvu. Upam, da bomo dosegli zastavljene cilje, obiskovalcem pa prikazali dobre, atraktivne in borbene igre. Že sedaj vabim vse Mariborčane in pristaše košarke na naše tekme, saj bomo potrebovali spodbudo iz tribun,« je povedal Ilija Zolotić.

V Mariboru so že lani skrbeli za pestro dogajanje na tekmah, čemur se ne bodo odpovedali niti v letošnji sezoni. »Zavedamo se, da je potrebno košarko v Mariboru še bolj intenzivno predstavljati in promovirati. K temu ob dobrih rezultatih ekipe spada tudi program, ki ga lahko ponudimo na tekmah. V okviru svojih finančnih zmožnosti bomo tudi letos na tekmah imeli navijaško skupino Tigrice, ter različne nagradne igre,« je povedal Janez Tomažič, poslovni direktor KK Maribor Messer. V klubu so veseli, da so z njimi tudi v novi sezoni ostali številni sponzorji in partnerji. »Veseli dejstvo, da nas pri naših ciljih podpirajo sponzorji, ki nam stojijo ob strani že več let. Zahvala pa gre tudi vsem ljudem v klubu, ki s predanostjo skrbijo, da bo košarka v mestu dobila pravo mesto,« je še dodal Tomažič. Letošnja novost pa je tudi prenovljena spletna stran kluba (www.kkmb.si), ki bo v kratkem vsem ljubiteljem košarke v Mariboru in privržencem kluba nudila še več informacij o klubu, igralcih in aktivnostih. Prav tako pa se klub intenzivno vključuje v socialni skupnosti Facebook in You Tube.

Prvo tekmo 1. kroga Lige Telemach s KK Hopsi Polzela bodo košarkarji KK Maribor Messer odigrali 15. oktobra v Polzeli.

Na prvi fotografiji so prisotni: Ilija Zolotić, Jure Petić, Janez Tomažič in Slobodan Rmuš

tekst in foto: Košarkarski klub Maribor Messer
Splet: http://www.kkmb.si
Facebook: KK Maribor Messer