S prenovljeno enoto Nike Air Max, je klasični tekaški copat postal še lažji in ima boljše oblazinjenje. Oblikovalska skupina se je osredotočila na naravno gibanje. Enoto je najprej preoblikovala tako, da je poskrbela za najmehkejši in udobnejši korak. Notranja stran copata je znižana, kar omogoča pretok zraka. Notranji kanali se premikajo skupaj s podplatom, zato je ta copat prožnejši od prejšnjih enot Nike Air Max. Sestava Nike Hyperfuse je vključena v celoten copat, ki poskrbi za lahkost in zračnost zgornjega dela ter zmanjša celotno težo copata. Membrana na zgornjem delu copata ima dvojno funkcijo: omogoča boljšo zračnost za več udobja med tekom, obenem pa ustvarja privlačen videz.

Z novimi copati je še bolj eksploziven in učinkovit tekač, ki v letu 2013 v teku na 800 metrov drži peti rezultat na svetu, Slovenec Žan Rudolf. »Že sama tehnologija Nike Air Max je s copati sprožila pravo revolucijo. Združuje udobje, prožnost, mehkobo, copat je neverjetno lahek. Pri vrhunski atletiki štejejo malenkosti, na katere pri Nike dajejo največji poudarek.«

ZGODOVINA AIR MAX-A
Ne glede na to ali tečete na ulici ali na tekalni stezi, bo dinamična tehnologija Nike Flywire poskrbela za varnost ter oporo srednjega dela stopala. Originalni Air Max 1, ki ga je osnoval Tinker Hatfield, je bil prvi copat z zračnimi blazinicami, ki je povzročil revolucijo v čevljarski industriji in je premaknil meje oblikovanja tekaških čevljev. V poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bila ideja teka po zraku novost, ki ni bila videna še nikoli poprej, poleg tega pa je tudi omogočila prileganje in raven udobja, kar je popolnoma spremenilo ponudbo na tržišču. V naslednjih letih so tekaški copati Air Max postali sinonim za popolno tekaško izkušnjo in stil.

Športni copati Nike Air Max+ 2013 so že na voljo v bolje založenih športnih prodajalnah po Sloveniji ter na spletnem naslovu www.nike.com.

Različico ženskih športnih copatov pa si lahko ogledate na spodnji povezavi:
http://nikeinc.com/news/supernatural

tekst in foto: AVI-Agencija Vrhunskih Idej