Začetek poletnega grand prixa, ki se bo na Poljskem pričel 25. julija 2014, bo zaznamoval prvi nastop norveške skakalne reprezentance pod okriljem njihovega novega sponzorja, družbe OMV. Norveška za družbo predstavlja eno ključnih tržišč.

OMV se na področju mednarodnega sponzorstva osredotoča na smučarske skoke. S svojo zavezanostjo Norveški podjetje tako izkazuje podporo lokalnemu gospodarstvu, obenem pa na njihovem trgu krepi svojo prisotnost. “Že 25. leto smo partnerji avstrijske skakalne reprezentance, prav tako pa smo sponzorsko močno prisotni tudi pri drugih državnih ekipah. Na tak način lahko športnikom pomagamo do vrhunskih nastopov. Naš drugi cilj pa je podpirati tudi obetavne športne upe,” je dejal Gerhard Roiss, predsednik uprave družbe OMV. Ob tem je še dodal: “Norveška za OMV predstavlja državo z izjemnim potencialom za raziskovanje in proizvodnjo nafte ter plina. Na njenem trgu smo prisotni osem let, predvsem v zadnjem času pa smo svoj položaj izjemno utrdili.”

V prihodnje bo OMV-jev logotip krasil tako skakalno komplet norveških tekmovalk kot tudi čelade, smuči in opremo moške reprezentance. Sodelovanje se obenem dotika tudi ciljno usmerjenega sponzorstva mladinskih projektov na Norveškem. Pogodba se izteče leta 2016.

OMV in smučarski skoki
Vse od 1989 je družba OMV sponzor avstrijske skakalne reprezentance. 2004 je podjetje sklenilo partnerstvo z nacionalno smučarsko zvezo Češke, ki mu je leta 2005 sledilo tudi sodelovanje s Slovenijo. Z željo po dolgoročnem uspehu je bistveno, da se športnikom nudi strokovna in pravočasna podpora. OMV zato podpira tiste trajnostne projekte, ki prinašajo uspehe v prihodnje. Jeseni leta 2007 so tako v Romuniji pričeli s projektom »OMV Move & Jump«, ki tamkajšnjim mladim športnim upom nudi ustrezen trening in jim tako omogoča razvoj vrhunske športne kariere.

Nov mejnik je leta 2011 predstavljal vstop v partnerstvo FSI, s katerim je OMV postal glavni sponzor novo predstavljenega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Prav tako je OMV kot sponzor prisoten na vseh velikih mednarodnih dogodkih, kot so smučarski skoki na Kulmu, finale svetovnega prvenstva v Planici, svetovno prvenstvo na znamenitem Holmenkollenu in redni poleti svetovnega prvenstva. Sodelovanje z norveško smučarsko zvezo je peto partnerstvo z državnimi skakalnimi reprezentancami, s katerim OMV, sedaj kot največji tovrstni sponzor, poudarja svojo zavezanost tej športni disciplini.

tekst in foto: Propiar d.o.o.
www.omv.com