Rokometaši Gorenja Velenja so se v soboto razveselili druge zaporedne zmage v državnem prvenstvu. Na prvi izmed štirih zaporednih tekem v domači Rdeči dvorani so bili suvereno boljši od novomeške Krke, ki so jo odpravili z 31:18.

Za razliko od prejšnje tekme v Kopru so črno-rumeni tokrat v napadu že od prve minute pokazali obrise igre, ki jo je začrtal novi trener Klemen Luzar. Na začetku 16. minute so se Novomeščani približali na 6:9, nato pa je velenjska zasedba z zadetki Nejca Cehteta, Žarka Pejovića in Gregorja Potočnika, ter ob obrambah vse bolj razpoloženega Roka Zaponška, pripravila niz 3:0. Z njim se je Gorenje Velenje dokopalo do vodstva s +6 (12:6), ob odhodu na odmor pa je slednje znašalo še zadetek več (17:10).

Po vrnitvi iz slačilnic se razmerje moči ni spremenilo. Pred zapolnjenim sektorjem domače navijaške skupine Šaleški graščaki so "ose" neusmiljeno rešetale mrežo Dolenjcev. Pejović, Niko Medved in Rok Golčar so poskrbeli za nov nalet in niz 6:1, po katerem je velenjsko moštvo do 43. minute ušlo na 24:12 in zmagovalec je bil odločen.

S petimi goli sta bila v domači zasedbi najboljša Cehte in Golčar. Naslednji preizkus moštvo Gorenja Velenja v Ligi NLB za prvaka čaka že v sredo. Ob 19. uri se bo pomerilo z velikimi rivali iz Celja, v nedeljo pa ga čaka obračun z Urbanscape Loko.

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja: "Za razliko od dosedanjih tekem Lige NLB za prvaka smo obračun s Krko začeli dobro. To je bila posledica dobre priprave na igro tekmeca, tudi energija pri naših fantih je bila prava. Krko smo zaustavili pri njenih tipičnih značilnostih in se obenem razigrali v napadu. Že v prvem polčasu smo pokazali, da nas zanima le zmaga. V drugih 30 minutah smo uspešno zaustavili začetni nalet tekmecev in zasluženo zmagali."

Rok Zaponšek, vratar Gorenja Velenja: "Tokrat smo od prve minute zaigrali zbrano in v napadu pokazali, česar smo sposobni. Že v prvem smo si z dobro obrambo in uspešnim napadom zagotovili lepo prednost, ki smo jo v nadaljevanju le še nadgradili. Lepo je bilo znova zaigrati pred našimi navijači, katerim se zahvaljujem za bočno podporo. Upam, da bo tako tudi na naslednjih treh tekmah, ki nas v kratkem čakajo v Rdeči dvorani."

LIGA NLB ZA PRVAKA, 7. KOLO: Sobota, 5. maja:
GORENJE VELENJE : KRKA 31:18 (17:10)

Gorenje Velenje: Cehte 5, Medved 3, Haseljić 1, D. Tajnik 1 (1), Ovniček 3 (2), Ferlin, Grebenc 2, Stojnič, Vujović, Toskić 2, Potočnik 2, Golčar 5 (1), Verdinek 1, Kleč 2, Zaponšek, Pejović 4.

Krka: L. Rašo 5 (1), Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 1, Tomić, Klemenčič, Irman 2, Jakše, Udovč, D. Rašo, Kukman 2 (1), Brajer, Matko 1, Ban 3, Klobčar 1.

STATISTIKA / VEČ INFORMACIJ