Na Piusa Heinza so v Nemčiji zagotovo zelo ponosni, saj je prvi nemški igralec v zgodovini, ki je osvojil največje prvenstvo v pokru na svetu. Je tudi četrti član ekipe PokerStars Pro, ki ima v svoji zbirki prestižni naslov svetovnega prvaka, kar ga trenutno zagotovo uvršča v sam svetovni vrh pokra.

»To je nedvomno najsrečnejši dan v mojem življenju, vendar trenutno še ne dojemam, kaj dejansko se je zgodilo. Pri igri sem se predvsem skušal osredotočiti na karte in se izogibati napakam,« je dejal 22-letni Heinz, ki se s pokrom ukvarja približno 4 leta. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je Heinz resnično pokazal izjemno znanje pokra, saj se je odlično odrezal tudi na drugih turnirjih osrednjega dela prvenstva, ki je potekalo v juniju. Do novembrskega finala je osvojil še nekaj drugih turnirjev in se s tem temeljito pripravljal na nastop na prvenstvu.

9 najboljših na finalnem turnirju
Finale svetovnega prvenstva v pokru se je začelo minulo nedeljo, ko se je devet najboljših igralcev na svetu v Las Vegasu ponovno zbralo za poker mizo. Na prvem delu finalnega turnirja je bilo izločenih šest igralcev, v boju za glavno nagrado in naslov svetovnega prvaka pa so ostali Ben Lamb, Martin Stazsko in kasnejši zmagovalec Pius Heinz, ki so se pomerili dva dni kasneje. Med zadnjimi tremi se je že v četrti igri prvi poslovil Ben Lamb, za katerega je bil usoden Staszkov par fantov proti njegovi dami in šestici, saj mu tudi skupne karte na mizi niso pomagale. Za tretje mesto je Lamb prejel nekaj več kot 4 milijone dolarjev. V napetem finalnem dvoboju sta se tako pomerila Staszko in Heinz. Oba igralca sta si večkrat izmenjala vodstvo in najprej je kazalo, da bo zmaga na koncu pripadla Staszku. Kmalu pa je Heinz vrnil udarec in nanizal vrsto zmag v posameznih igrah ter si na koncu priigral toliko prednosti, da je bila njegova zmaga le še vprašanje časa. V zadnji igri je tako Heinz z asom in kraljem v roki premagal desetko in sedmico, ki jo je imel Staszko, in slavje se je lahko začelo.

Letošnje svetovno prvenstvo v pokru je bilo po številu udeležencev rekordno, saj se ga je udeležilo skoraj 7.000 igralcev, skupni nagradni sklad pa je presegal 64 milijonov dolarjev. Med pokeraši svetovno prvenstvo uživa ugled enega izmed najbolj prestižnih turnirjev, kjer se lahko z lovorikami svetovnih prvakov pohvalijo tudi Greg Raymer, Joe Hachem, Peter Eastgate, Joe Cada in Jonathan Duhamel.

tekst in foto: Futura PR d.o.o.