Innsbruck, stadion Tivoli: Ekipa Ljubljana Silverhawks se je po začetnem zaostanku vrnila v igro na vsega 4 točke zaostanka, a so aktualni avstrijski prvaki ob koncu vse postavili na svoje mesto in slavili z 45-27. Tako so se uvrstili v Austian Bowl, za Sokole pa ta poraz pomeni konec sezone. Podajalec Ljubljančanov Anthony Gardner je stekel za en zadetek in 100 jardov ter podal za 3 zadetke in 310 jardov: njegove tarče so bili Matic Tomše, Eugen Sumič in Žiga Zibelnik (vsak po en zadetek). Pri domačinih je bil igralec tekme tekač Sandro Platzgummer, ki je dosegel štiri zadetke.

Pred enkratnim ambientom približno 5000 gledalcev so bolje v srečanje krenili domačini, ki so prvo četrtino dobili z 3-0 po strelu na gol Pichlmanna. Tudi nadaljevanje druge četrtine je pripadlo domačinom, ki so dosegli dva zadetka (Platzgummer in Abfalter) za 17-0. Napad Sokolov je prekinila strela, zaradi česar je bilo srečanje prekinjeno za približno pol ure. Po prekinitvi so Sokoli zaigrali kot prerojeni, kar so kronali z zadetkom Anthonyja Gardnerja po tleh (17-7). V ljubljanski obrambi pa je podajalec domačih izkoristil nekoliko več prostora za zadetek (24-7).

Kljub neugodnemu položaju pa se Sokoli niso predali in so proti enemu najboljših evropskih ekip zrežirali povratek v igro. Ta se je začel z ujeto podajo Eugena Sumiča za znižanje izida na 24-13. Domačini so uspešno povečali prednost na 31-13 s tekom Platzgummerja. Nato je sledila uspešno ujeta podaja Tomšeta za 31-19. Svoje je dodala tudi ljubljanska obramba, ki je ustavila domači napad v štirih poskusih. Ljubljančani so se nato približali na vsega štiri točke, ko je Zibelnik ujel podajo za zadetek, a se je pri tem tudi poškodoval, da ni več nadaljeval srečanja. Uspešna je bila tudi konverzija za dve točki, ko je Sedej ujel podajo za 31-27. Naslednji napad domačinov je ljubljanska obramba že skoraj ustavila, a se je v enem izmed tekov Platzgummer izvil vsem obrambnim igralcem in končal v končni coni za 38-27. Napadu Sokolov ni uspelo igranje v četrtem poskusu, zato so do žoge hitro spet prišli domačini, ki so z istim receptom prišli do končnega izida 45-27.

Rok Štamcar: »Danes so se fantje borili z večjimi in močnejšimi fanti. Borili so se vse do konca, imeli smo priložnost pri 31-27, a smo nekoliko zgrešili zadolžitve. Ampak, videli smo tudi, koliko te ekipe vložijo v ameriški nogomet. Res je škoda, da se nam ni poklopilo. Mičkeno je zmanjkalo na koncu, ampak fantom res kapo dol.«

AFL polfinale: Stadion Tivoli, Innsbruck: 22.7.2017:
Swarco Raiders Tirol 45 - 27 Ljubljana Silverhawks (3-0, 21-7, 7-12, 14-8)

Celotna statistika je dostopna tukaj. Drugo polfinalno srečanje med Vienna Vikings in Danube Dragons bo odigrano v nedeljo ob 15.00. Austrian Bowl bo odigran v Celovcu v soboto, 29.7.2017. V finalu lige AFL Division 2 so se Maribor Generals z zmago 42-39 nad Telfs Patriots uvrstili v drugorazredno tekmovanje AFL Division 1.