V začetnih minutah tekme velenjska obramba ni bila najbolj trdna, ravno tako je bilo na drugi strani manj učinkovitih strelov. Gorenje je ves čas lovilo državne prvake za prestižni naslov. V 19. minuti so Celjani ponovno povedli z rezultatom 10:9 in takrat je Gorazda Škofa zamenjal Aljoša Rezar. Polčas se je zaključil s prednostjo Celja z 14:13, k temu pa je pripomogel Kavaš, ki je zadel v zadnji sekundi.

Drugi polčas je Celje še naprej narekovalo ritem in do 10 minute drugega polčasa so že vodili za 4 zadetke, v 43. minuti pa kar za 5. Gledalci so bili v drugem polčasu priča hitri in dinamični tekmi, polni akacij. V drugem polčasu je zelo dobro odigral svojo vlogo odličen vratar Celjanov, Aljoša Rezar, saj je v zadnji četrtini srečanja takorekoč zaklenil vrata. Rečemo lahko, da je šlo za pravo prvenstveno tekmo, polno borbenosti in zanimivih akcij, še posebej na strani Celja Pivovarne laško. Do prvenstva nas še loči 10 dni in takrat se bo videlo, kako so se ekipe pripravile in koliko veljajo na parketu posamezne ekipe.

Po tekmah v Velenju minula dva dni lahko rečemo, da bo prvenstvo zanimivo in precej izenačeno, kar napovedujejo tudi strategi vseh štirih ekip, ki so nastopili na prve Super Pokalu v Sloveniji.

Gorenje : Celje Pivovarna Laško 23:30 (13:14)
Rdeča dvorana, gledalcev: 1600, sodnika: Krstič, Ljubič

Gorenje: Skok (11 obramb), Prošt (2obrambi), Seier 3 (obrambe), Tamše 1, J. Dobelšek 4, Kavaš 5, Vukovič 6, Oštir 2, Sirk 1, Prošt, L. Dobelšek 3,  Mlakar, Blaževič 1, Golčar, Škerlak.
Trener:Ivica Obrvan

Celje PL: Čudič (0 obramb), Škof (2 obrambi), Rezar  (18 obramb), Muhovec, Sulič 2, Anderluh, Gregorc 2, Drugovič, Špiler 7, Trivundža, Kozlina, , Furlan 2, Stojanovič 6, Terzič 8, Kokšarov 1, Kos 2.
Trener: Kasim Kamenica

Sedemmetrovke: Gorenje 2 (3), Celje PL 0 (3)
Izključitve: Gorenje 8, Celje PL 6

Najboljših sedem:
Levo krilo: Jure Dobelšek (Gorenje)
Levi zunanji: Drago Vukovič (Gorenje)
Srednji: David Špiler (Celje Pivovarna Laško)
Desni zunanji: Aleksander Stojanovič (Celje Pivovarna Laško)
Desno krilo: Franjo Lelič (Gold Club)
Krožni napadalec: Renato Sulič (Celje Pivovarna laško)
Vratar : Aljoša Rezar (Celje Pivovarna laško)

Naj strelec: Drago Vuković (Gorenje)
Naj igralec: David Špiler (Celje Pivovarna Laško)
   
Izjave z novinarske konference:
Ivica Obrvan, trener Gorenja: »V prvem delu tekmo smo še držali temo in nadzorovali igro, vendar nam je v drugem delu zmanjkalo moči in tako je prišla do izraza daljša celjska klop. Poleg tega smo v drugem polčasu imeli zelo slabo realizacijo.«

Kasim Kamenica, trener Celja PL: » Ekipa še ni popolna in nismo še ujeli pravega ritma. Do prvenstva je še nekaj časa in verjamem, da bomo pripravljeni do začetka prvenstva. Vesli smo zmage in lovorike.«

TEKMA ZA TRETJE MESTO V SKLOPU SUPER POKALA
Tekma za tretje mesto Super pokala, ki ga RK Gorenje organizira prvič v zgodovini rokometa, se je odvila med Gold Clubom in Koprom. Tekma se je pričela bolj v zaspanem stilu, vendar se je stopnjevala in igralci so se prebujali. Koper je ves čas narekoval ritem in Gold Club se ni prebudil. Vodili so po dva ali tri zadetke, vse do 23. minute, ko so se jim Hrpeljci približali na gol zaostanka 14:13. Tekma je postajale vse bolj izenačena temu pa so botrovale dobre obrambe Blaže Vončine. Gold Club je dobil v zadnjih minutah prvega polčasa priložnost, da povede,  vendar so zaradi tehničnih napak izgubili to priložnost. V zadnjih minutah prvega polčasa so Hrpeljci, kljub zmedi na igrišču ponovno uspeli znižati rezultat na gol zaostanka na 18:17 in na odmor odšli z minimalnim zaostankom. V drugem delu igre je Gold Club v drugem polčasu naredil delni izid 3:0 in povedel, ter tako vodil tudi po 4 zadetke. Temu so botrovale tudi ključne obrambe odličnega vratarja Blaža Vončina in pa trdna ter bolj zanesljiva obramba Gold Cluba. Kljub temu se Koper ni dal, vztrajno so držali obrambno linijo in štiri minute  pred koncem izenačili 30:30. V zadnjem napadu je Koper igral z igralcem več, vendar kljub temu niso dosegli zadetka, čeprav je bil na strani Gold Cluba izključen en igralec.

Tekma je bila zelo napeta in v pravem stilu državnega prvenstva, tako, da lahko zaključimo, da bo letošnje prvenstvo še bolj izenačeno. Moramo pa priznati, da so k zmagi Gold Cluba pripomogli tudi navijači Gold Cluba, s korektnim navijanjem.

Cimos Koper : Gold Club 31:32 (18:17)
Gledalcev: 250
Sodnika: Požežnik, Repenšak

Gold Club: Lelič, Svetelšek 6, Koražija 4, Erčulj, Ivanuša 2, Makuc, Božič 2, Martinc 3, Čuk, Lelić 5, Štefanić 6, Stanković, Drožina Markičevič 4. 

Obrambe: Torlo 10, Vončina 3, Čuk

Koper: Skoko 3, Praznik, Bombač 3, Doborac 1, Marvaljević 6,  Kević, Hrvatin, Poklar, Buntič 3, U. Rapotec 5, Ščurek 1, Nikolić 3,  R. Rapotec, Kojič 3, Jovičič 1, Titov 5, Tahirovič.
 
Obrambe: Sarkič 2, Tahirović 17

Izjave po novinarski konferenci:
Matjaž Tominec, trener Kopra: »V prvem delu smo igrali zbrano, tudi popustili in zato odšli na odmor z malenkostno prednostjo. V drugem polčasu smo preveč dopustili, da se nam je nasprotnik približal, zato so nas prehiteli in to prednost obdržali ter tako zasluženo zmagali.«

Vojko Lazar, trener Gold Cluba: »Čestitke organizatorju in zahvale za turnir. Vesel sem zmage, vendar še moramo marsikaj popraviti. Začeli smo slabo, tako, vendar smo se pobrali v drugem polčasu in tako pokazali, da znamo zaigrati tudi pod pritiskom. Zahvale tudi navijačem za dobro navijanje.«

foto: Rokometni klub Gorenje