Slovenska moška kadetska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru začela s pripravami na 2. krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, ki ga bodo naši fantje konec aprila odigrali v Romuniji, kjer se bodo pomerili z Dansko, Estonijo in Romunijo. V vrstav kadetske reprezentance je sprejemalec Dino Vinkovič (naslovna fotografija), član Panvite Pomgrad.

Kvalifikacije se bodo začele 24. aprila v Ploiestiju, prvi nasprotnik varovancev Zorana Kedačiča bodo Danci. Naslednji dan se bo naša izbrana vrsta srečala z Estonci, za konec turnirja skupine D (ene od petih kvalifikacijskih skupin) pa Slovence čaka obračun z gostitelji, Romuni. Na evropsko prvenstvo, ki ga bo poleti gostila Bolgarija, se bo uvrstilo šest reprezentanc- vse zmagovalke skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca.

Naši fantje so si uvrstitev na evropsko prvenstvo sicer skušali zagotoviti že v začetku januarja, preko srednjeevropskih kvalifikacij, ki so potekale v Mariboru, a so bili v konkurenci sedmih držav na koncu najuspešnejši Čehi. Slovenci so osvojili drugo mesto, a to ni zadoščalo za preboj na prvenstvo Stare celin.

Reprezentanca Slovenije, širši seznam: Nejc Kožar, Jaka Prevorčnik, Žiga Hribernik, Miha Fink, Dino Vinkovič, Niko Kovačič (člana Panvita Pomgrad), Primož Jeklin, Rok Bračko, Nik Mujanovič, Janž Janez Kržič, Žan Zajc, Grega Okroglič, Aljaž Kodrič, Amadej Snedec, Mohor Travnik, Jaka Pavlin, Lev Špička, Nik Matko.

Selektor: Zoran Kedačič, pomočnik selektorja: Jernej Rojc.


Nazaj