Nevednost ni izgovor!
www.sloado.si ponuja vse informacije o svetovnem boju proti dopingu, o protidopinškem programu v Sloveniji, programih ozaveščanja in izobraževanja, o nevarnostih in pasteh uporabe prepovedanih snovi in postopkov, o tem, zakaj doping ne, skratka vse, kar morate vedeti o protidopinškem gibanju!

Na naši novi spletni strani boste lahko našli informacije o tem, kako poteka kontrola dopinga (testiranje), kakšni so nameni, cilji in zahteve programa nenapovedanih testiranj in katere snovi in postopki so v športu prepovedani. Ob tem se boste seznanili tudi s pravili in kršitvami protidopinških pravil, vplivom dopinga na zdravje ter si prebrali najnovejše novice o boju proti dopingu doma in v svetu.

Spletna stran vam ponuja vse zgoraj našteto in še mnogo več. Zato vas vljudno vabimo, da od 30.11.2011 naprej postanete naš reden obiskovalec in razširite svoje znanje na področju boja proti dopingu. Z dobro ozaveščenostjo športnikov, njihovega spremljajočega osebja in širše športne javnosti nam bo skupaj uspelo premagati "kugo" današnjega časa.

Kaj je SLOADO?
Sloado predstavlja blagovno znamko Oddelka za boj proti dopingu, ki se razvija pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije‐združenja športnih zvez in ki si želi v kratkem postati nacionalna neodvisna protidopinška organizacija z imenom SLOADO. Zato smo že danes organizacija, ki deluje v skladu z mednarodnimi standardi Svetovne protidopinške organizacije (WADA), katere poslanstvo je promoviranje, koordiniranje in nadzorovanje boja proti dopingu v športu v vseh oblikah.

Oddelek za boj proti dopingu

tekst in foto: Olimpijski komite Slovenije
http://www.sloado.si/
http://www.olympic.si
antidoping@olympic.si